Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprintā

LETA/DPA
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP/SCANPIX

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Špīlbergā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Austrijas "Grand Prix" sprinta sacīkstē.

Verstapens, kurš bija ātrākais arī sezonas pirmajās divās sprinta sacīkstēs Maiami un Ķīnā, sāka šo sprinta sacīksti no pirmās pozīcijas, bet piektajā aplī viņu apdzina "McLaren" pilots Lando Noriss, taču jau nākamajā līkumā Verstapens atguva līderpozīciju, nosargājot pirmo vietu līdz finišam.

"Red Bull" pilotam otrajā un trešajā vietā sekoja attiecīgi "McLaren" piloti Oskars Piastri un Noriss, zaudējot jau vairāk kā četras sekundes.

Ceturtais finišēja Džordžs Rasels ("Mercedes"), piektais bija Karloss Sainss ("Ferrari"), kuram sekoja vēl viens "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, bet septītais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), astoto vietu ieņemot Verstapena komandas biedram Serhio Peresam.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva Kevins Magnusens ("Haas") un Lenss Strols ("Aston Martin"), kuri ierindojās devītajā un desmitajā pozīcijā.

Sestdien vēl notiks kvalifikācija pamatsacensībām, bet Austrijas "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 227 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 156 punktiem ieņem Noriss, bet trešais ar 150 punktiem ir Leklērs. Sainsam ir 120 punkti, bet 112 punktus ir sakrājis Peress.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu