Šveices futbolisti sakauj Itāliju un iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Granits Džaka.
Granits Džaka. Foto: Reuters/ScanPix

Šveices vīriešu futbola izlase sestdien Berlīnē Eiropas meistarsacīkšu pirmajā astotdaļfināla mačā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja pašreizējo čempioni Itāliju un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā

Šveices labā vārtus guva Remo Freilers un Rubens Vargass.

Spēles 24.minūtē laba iespēja izvirzīties vadībā bija šveiciešiem, taču Brila Embolo sitienu veiksmīgi atvairīja itāļu vārtsargs Džanluidži Donnarumma. Nedaudz vairāk kā pēc desmit minūtēm itāļiem izdevās apstādināt Šveices pretuzbrukumu ar pārkāpumu un par pretinieka grūdienu mugurā dzelteno kartīti saņēma Nikolo Barella.

Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, 37.minūtē Šveici izvirzīja vadībā Freilers, kurš pēc Vargasa piespēles raidīja to Itālijas vārtos.

Otrā puslaika sākumā šveiciešiem vajadzēja tikai minūti, lai dubultotu pārsvaru, kad Mišels Ebišers soda laukumā iespēlēja Vargasam, kurš ar sitienu vārtu augšēja stūrī pārspēja itāļu vārtsargu.

Turpinājumā 74.minūtē Itālija varēja atgūt vienus vārtus, taču Džanluka Skamaka trāpīja pa vārtu stabu. Noslēdzošajās pamatlaika minūtēs bumbu vairāk kontrolēja itāļi, bet šveicieši apturēja visus pretinieku mēģinājumus iekarot vārtus.

Sestdien vēl plkst.22 Dortmundē spēlēs Vācija ar Dāniju, cīņu tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6.

Šveice A grupā ar 3:1 pieveica Ungāriju un spēlēja 1:1 ar Skotiju un ar Vāciju un arī finišējot otrajā vietā. Savukārt Itālija B grupas spēlēs ar 2:1 pieveica Albāniju, ar 0:1 zaudēja Spānijai un spēlēja 1:1 ar Horvātiju, ieņemot otro vietu grupā.

30.jūnijā astotdaļfināla mačos tiksies Anglija ar Slovākiju un Spānija ar Gruziju, 1.jūlijā - Francija ar Beļģiju un Portugāle ar Slovēniju un 2.jūlijā - Rumānija ar Nīderlandi un Austrija ar Turciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā uzvarēja Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Šveices izlases sastāvs: Jans Zommers, Fabians Šērs, Maneuls Akandži, Rikardo Rodrigess, Mišels Ebišers, Remo Freilers, Granits Džaka, Fabians Rīders (Leonīds Štergiu, 72.minūte), Rubens Vargass (Stīvens Cūbers, 71.minūte), Brils Embolo (Kvadvo Du, 77.minūte), Dans Ndojē (Vinsents Sjerro, 77.minūte).

Itālijas izlases sastāvs: Džanluidži Donnarumma, Mateo Darmjans (Andrea Kambjaso, 75.minūte), Alesandro Bastoni, Džanluka Mančīni, Džovanni di Lorenco, Nikolo Barella (Mateo Retegi, 64.minūte), Nikolo Fadžoli (Dāvide Fratēzi, 86.minūte), Brians Kristante (Lorenco Pellegrīni, 75.minūte), Stefans el Šaarāvī (Matija Dzakanji, 46.minūte), Džanluka Skamaka, Federiko Kjēza.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu