14. jūlijā notiks ikgadējais Daugavpils drifta festivāls

TVNET Sports
Foto: Publicitātes foto

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jaunatnes lietu un sporta pārvaldes" atbalstu no 12. līdz 14. jūlijam jau vienpadsmito reizi drifts notiks Daugavpilī.

Sacensības notiks kartodromā "Blāzma". Sportisti, kā katru gadu, jau nespēj sagaidīt atgriešanos kartodromā. Tas ir lielākais Latvijas Drifta festivāls sezonā un notiek tieši Daugavpilī.

12. jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi un atklāšanas parāde Vienības laukumā, kas ir viens no fantastiskākajiem un tikai vienreizējs pasākums sezonā. 13. jūlijā notiks treniņu un kvalifikācijas braucieni, bet 14. jūlijā notiks galvenās tandēmu cīņas.

Latvijas drifta kauss un Latvijas drifta čempionāts Daugavpilī aizvadīs savu 3. posmu, bet šogad latviešu ieskaitei pievienosies Igaunijas čempionāta oficiālās ieskaites. Vai tas sola divreiz vairāk dalībnieku, to uzzināsim pavisam drīz. Tuvi tandēmi, spraigas cīņas un azarts būs vērojams trīs dienas kartodromā "Blāzma", un tas noteikti būs ilgākais drifta laiks trasē 2024. gada sezonā.

Reģistrācija jau ir sākusies un būs atvērta līdz 08.07.2024. Pašlaik sacensībām reģistrējušies jau 65 dalībnieki. Pieteikušies sportisti arī no Latgales reģiona, skatītājiem būs iespēja atbalstīt savējos sportistus. Starp citu, divi no viņiem iepriekšējā posmā kāpa uz pjedestāla, un, ņemot vērā, ka tā ir mājas trase, noteikti sagaidāmi daudzi patīkami pārsteigumi.

Video: Daugavpils drifta festivāls 2023

Arī šogad Daugavpils drifta festivāls ir veidots tā, lai izbaudīt pilsētu būtu iespēja arī sportistiem, viņu komandām un ģimenēm. Drifta mašīnas un sportistus šajās dienās sanāks redzēt ne vienu vien reizi, un ne tikai trasē, bet visā pilsētā, jo uz šo nedēļas nogali Daugavpils pārvērtīsies par drifta centru Baltijā.

Sacensību organizators Jānis Blušs: "Mēs esam patiesi priecīgi, ka Daugavpils atgriežas katras sezonas kalendārā. Godīgi, mēs pat nezinām, kā tas būtu, ja nebūtu mums tā sauktais ikgadējais Latgales atvaļinājums, un negribam to uzzināt. Atgriezties Daugavpilī noteikti nebūtu iespējams bez Daugavpils pilsētas iestāžu atbalsta. Laika zobs dara savu trasei, tāpēc atbalsts ir nenovērtējams sagatavošanās laikā. Paldies liels visām iesaistītajām pusēm, ka reizi gadā mēs kopā pārvēršam kartodromu par Drifta disciplīnas epicentru. Ļoti ceram, ka varēsim vēl ilgus gadus atgriezties šajā pilsētā, jo te mājo tiešām īpašs drifta gars. Tiksimies visi kartodromā "Blāzma"."

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas www.bilesuserviss.lv un Circle K, pieaugušajiem 15 eiro, bērniem 8 eiro (10–17 g.v.), biļetes sacensību dienās būs iespējams iegādāties arī uz vietas. Skatītājiem, iegādājoties biļeti uz galveno sacensību dienu, tā būs derīga arī ieejai sestdien - 13.07.2024.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu