UEFA izmeklēs Anglijas zvaigznes Belingema nepiedienīgo žestu (2)

TVNET Sports
Anglijas futbola zvaigzne Džūds Belingems
Anglijas futbola zvaigzne Džūds Belingems Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) izmeklēs Anglijas izlases zvaigznes Džūda Belingema nepiedienīgo žestu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka Anglijas izlase Eiropas čempionāta astotdaļfinālā ar 2:1 papildlaikā pārspēja Slovākiju. Par mača varoni kļuva Belingems, kurš kompensācijas laikā guva skaistus vārtus "šķērītē", panākot neizšķirtu 1:1.

UEFA paziņojusi, ka tā veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai Belingems ir pārkāpis "pienācīgas uzvedības pamatnoteikumus".

21 gadu vecais Anglijas izlases futbolists gūto vārtu svinību laikā norādīja uz savu kājstarpi.

Spānijas kluba Madrides "Real" zvaigzne noliedz, ka žests būtu veltīts pretinieku komandai no Slovākijas.

Belingems sociālajos tīklos apgalvo, ka žests esot bijis joks, adresēts tuvam draugam. 

"Tas bija savējo joks – žests bija domāts kādam tuvam draugam, kurš bija klāt spēlē. Cienu to, kā Slovākijas komanda nospēlēja," paziņoja Anglijas futbolists.

BBC vēsta, ka Belingemam varētu piespriest diskvalifikāciju vai naudas sodu, vai pat abus sankciju veidus kopā.

UEFA noteikumi paredz, ka ir jāievēro "ētiskas uzvedības normas, lojalitātes, godprātības un sportiskuma principi."

Ikviens, kura rīcība ir aizvainojoša vai citādi pārkāpj cienīgas uzvedības normas, var tikt sodīts, norādīts UEFA noteikumos.

Anglijas izlase sestdien ceturtdaļfinālā spēkosies ar Šveici, kas astotdaļfinālā uzveica iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētāju Itāliju.

2019. gadā naudas sodu piesprieda Portugāles futbola zvaigznei Krištianu Ronaldu, kurš līdzīgu žestu parādīja UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā starp Itālijas klubu Turīnas "Juventus" un Spānijas komandu Madrides "Atletico".

Abu komandu pirmajā astotdaļfināla duelī līdzīgu žestu parādīja "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone, kuram arī piesprieda naudas sodu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu