Šilova konkurents Desmits pārceļas uz citu NHL komandu

TVNET Sports
Hokeja vārtsargs Keisijs Desmits
Hokeja vārtsargs Keisijs Desmits Foto: AP/Scanpix

ASV vārtsargs Keisijs Desmits no Vankūveras "Canucks" komandas pārcēlies uz Dalasas "Stars" klubu, vēsta Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība no Teksasas.

"Stars" vēsta, ka kluba vadība ar Desmitu vienojusies par trīs gadu līgumu ar atalgojumu viens miljons ASV dolāru sezonā.

32 gadus vecais Desmits aizvadītajā sezonā bija "Canucks" otrais vārtsargs aiz pirmā numura Tečera Demko.

Komandas biedru traumu dēļ Stenlija kausa izcīņā laukumā nācās doties Latvijas vārtsargam Artūram Šilovam, kurš demonstrēja pārliecinošu sniegumu.

"Play-off" mačos 23 gadus vecais Šilovs iekaroja treneru uzticību, saglabājot vietu vārtos, kad no traumas atguvās Desmits.

Ziemeļamerikas mediji iepriekš ziņoja, ka nākamajā sezonā "Canucks" pirmais vārtsargs būs Demko, bet Šilovs varētu būt otrais numurs jeb rezervists.

Jau vēstīts, ka "Canucks" izteikusi Šilovam kvalifikācijas līguma piedāvājumu. Latvijas vārtsargs šajā starpsezonā ir ierobežots brīvais aģents.

Piedāvājuma izteikšana nenozīmē līguma slēgšanu – komandai tiek dotas pirmpirkuma tiesības vai drafta izvēles kompensācija, ja spēlētājs paraksta vienošanos ar citu klubu.

Pagājušajā nedēļā "Canucks" pagarināja līgumu ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru, vienojoties par divu gadu līgumu ar 1,8 miljonu algu sezonā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu