Ronaldu asaras nomaina prieks – Portugāle uzveic sīksto Slovēniju un iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu
Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Portugāles vīriešu futbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra astotdaļfinālā izcīnīja uzvaru pēcspēles sitienu sērijā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem ar 0:0 (0:0), pēcspēles sitienu sērijā portugāļi ar 3:0 pārspēja Slovēniju.

Mača ievadā vairāk spiedienu uz pretinieku vārtiem izdarīja portugāļi, taču pēc spēlētām aptuveni 20 minūtēm Slovēnijai izdevās apturēt nemitīgos uzbrukumus.

34. minūtē soda sitienu no aptuveni 20 metriem izpildīja Krištianu Ronaldu, tas  padevās spēcīgs, bet bumba lidoja nedaudz virs Slovēnijas vārtiem.

Nepilnas piecas minūtes vēlāk Ronaldu izpildīja vēl vienu soda sitienu, bumbai atkal lidojot garām vārtiem. Slovēņi atbildēja ar pretuzbrukumu, kuru pēdējā brīdī apturēja Nunu Mendešs.

Arī otrais puslaiks sākās ar pārliecinošu Portugāles spiedienu, bet arī slovēņi tika pie pretuzbrukuma, aizskrienot Benjaminam Šeško, tomēr viņa sitiens bija neprecīzs.

89. minūtē Ronaldu varēja izraut Portugālei uzvaru, aizskrienot pretuzbrukumā, taču viņš sita tieši virsū slovēņu vārtsargam Janam Oblakam, kurš droši noķēra bumbu.

Papildlaika 14.minūtē slovēņi savā soda laukumā nespēja apturēt bez pārkāpuma Djogu Žotu un Portugāle tika pie 11 metru soda sitiena, kuru izpildīt devās Ronaldu. Portugāles izlases kapteiņa "pendeli" atvairīja Obalks, rezultātam paliekot 0:0.

Ronaldu pēc nerealizētā soda sitiena nespēja valdīt asaras, taču komandas biedri viņu centās uzmundrināt, jo spēle vēl nebija galā.

Pēc tālas piespēles Šeško bija ātrāks par portugāļu aizsargiem un vienatnē izgāja pret Portugāles vārtsargu Djogu Koštu, kurš veiksmīgi atsita slovēņa uzbrukumu.

Pēcspēles sitienu sērijā Ronaldu reabilitējās, Portugāles izlases rindās precīzi bija arī Brunu Fernāndešs un Bernārdu Silva, bet visus Slovēnijas futbolistu sitienus atvairīja Košta.

Šī mača uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēkosies ar Franciju, kas pirmdien ar 1:0 uzvarēja Beļģiju.

Sestdien pirmajos astotdaļfināla mačos Šveice ar 2:0 pārspēja Itāliju un Vācija ar 2:0 - Dāniju, bet svētdien Anglija papildlaikā ar 2:1 pieveica Slovākiju un Spānija ar 4:1 apspēlēja Gruziju.

2.jūlijā vēl divos astotdaļfināla mačos tiksies Rumānija ar Nīderlandi un Austrija ar Turciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta, Žuāu Kansēlu (Nelsons Semedu, 117.min.), Rūbens Diašs, Keplers Ferreira jeb Pepe (Rūbens Nevešs, 117.min.), Nunu Mendešs, Brunu Fernāndešs, Žuāu Paļiņa, Vitors Ferreira jeb Vitinja (Djogu Žota, 65.min.), Bernārdu Silva, Krištianu Ronaldu, Rafaēls Leāns (Fransišku Konseisāu, 76.min.).

Slovēnijas izlases sastāvs: Jans Oblaks, Jure Balkovecs, Jaka Bijols, Vanja Drkošičs, Žans Karničniks, Jans Mlakars (Jons Gorencs Stankovičs, 74.min.), Timi Makss Elsniks (Josips Iličičs, 106.min.), Adams Gnezda-Čerins, Petars Stojanovičs (Benjamins Verbičs, 86.min.), Benjamins Šeško, Andražs Šporars (Žans Celars, 74.min.).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu