Foto Ronaldu uzstādījis 21. gadsimta antirekordu futbolā (4)

TVNET Sports
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: dpa/scanpix

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu Eiropas čempionāta astotdaļfināla spēlē pret Slovēniju nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet Portugāle spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem ar 0:0 (0:0), pēcspēles sitienu sērijā portugāļi ar 3:0 pārspēja Slovēniju.

Papildlaika 14. minūtē slovēņi savā soda laukumā nespēja bez pārkāpuma apturēt Djogu Žotu un Portugāle tika pie 11 metru soda sitiena, kuru izpildīt devās Ronaldu. Portugāles izlases kapteiņa "pendeli" atvairīja Jans Oblaks, rezultātam paliekot 0:0.

39 gadus vecajam Ronaldu šis bija pirmais nerealizētais 11 metru sitiens kopš 2022. gada februāra. Savukārt Oblakam tas kļuva par pirmo atvairīto 11 metru soda sitienu kopš 2022. gada janvāra. 

Ronaldu kļuva par pirmo eiropieti 21. gadsimtā, kurš nacionālās komandas sastāvā abos lielajos turnīros trīsreiz nav iesitis 11 metru soda sitienu, vēsta "Sofascore". Pirmo reizi tas notika 2016. gada Eiropas čempionātā pret Austriju (0:0), otro reizi 2018. gada Pasaules kausa izcīņā pret Irānu (1:1).

Foto: Ronaldu asaras nomaina prieks – Portugāle uzveic sīksto Slovēniju un iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

"Krištianu ir mūsu kapteinis, un viņš parādīja, ka dzīvē un futbolā pienāk grūti brīži un mēs nevaram padoties. Mums ir jāturpina doties uz priekšu, un viņš parādīja, kā rīkoties grūtā brīdī," UEFA mājas lapā citēts Portugāles izlases galvenais treneris Roberto Martiness.

Ceturtdaļfinālā Portugāle spēkiem mērosies ar Franciju, kas astotdaļfināla spēlē ar 1:0 pārspēja Beļģiju. 

"Mūs gaida grūta spēle ar Franciju, kas ir viena no galvenajām favorītēm. Bet mēs cīnīsimies, komandā viss ir kārtībā," Ronaldu teikto citē "Metro".

2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu