Video "Riga" futbolisti izglābjas no zaudējuma spēlē pret "Valmieru"

"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Vicelīdere "Riga" otrdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 21. kārtas mačā viesos izrāva neizšķirtu 2:2 (1:0) pret savu tuvāko sekotāju "Valmieru".

Mājiniekiem divus precīzus sitienus izpildīja Aliuāns Ndojs. "Riga" komandai vārtus guva valmierietis Andrijs Korobenko, bet pēdējā minūtē 2:2 panāca Gotjē Mankendā.

Spēles pirmajās desmit minūtēs abas komandas apmainījās bīstamiem momentiem, taču mača rezultātu neizmanīja. Pamatlaika otrajā desmitminūtē valmieriešus no nonākšanas iedzinējos glāba Maksims Toņiševs, kurš izsita bumbu no vārtu līnijas.

Tomēr 19. minūtē pēc Ivana Erkjagas piespēles no kreisās puses Korobenko ievirzīja bumbu savos vārtos un rezultāts kļuva 1:0 "Riga" labā.

Neizšķirtu valmierieši panāca otrā puslaika sākumā, kad 52. minūtē pēc Žeremī Porsāna-Klementes piespēles no kreisās puses bumbu vārtos raidīja Ndojs. Pēc 13 minūtēm, Renāram Varslavānam soda laukumā izpildot augstu piespēli, Ndojs panāca 2:1.

Pamatlaika pēdējā minūtē Marko Regžam bija teicama iespēja izraut neizšķirtu, taču latviešu uzbrucējs sita bumbu pāri vārtiem. Tiesa, tas izdevās kompensācijas laika ceturtajā minūtē, haosu pretinieku soda laukumā izmantojot Mankendā.

Dienas otrajā spēlē "Skonto" stadionā "Auda" uzņem "Grobiņu"/LFS.

Trešdien 21. kārtas noslēgumā "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēs ar "Daugavpili".

Pirmdien "Jelgava" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Metta" vienību, bet RFS viesos ar 3:1 pārspēja "Liepāju"

Līdere ar 53 punktiem 21 spēlē ir RFS, 46 punkti 21 mačā ir "Riga" komandai, bet 40 punkti - "Valmierai". 31 punkts ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un 22 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. Pa 19 punktiem sakrājušas "Grobiņa"/LFS un "Metta", 16 punkti 21 mačā ir "Jelgavai", bet 15 punktus guvusi "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu