Eiropas futbola čempionātā noskaidroti ceturtdaļfinālu pāri (114)

TVNET Sports
Anglijas futbolisti Džūds Belingems un Herijs Keins
Anglijas futbolisti Džūds Belingems un Herijs Keins Foto: AP/Scanpix

2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024"), kas risinās Vācijā, noskaidrotas astoņas spēcīgākās valstsvienības, kas turpinās cīņu turnīra ceturtdaļfinālā.

Spānija – Vācija (5. jūlijs plkst. 19.00, Štutgarte)

Pirmajā ceturtdaļfināla pāri spēkosies divas komandas, kas turnīrā demonstrējušās pārliecinošāko sniegumu. Turnīra mājiniece Vācija četros mačos guvusi 10 vārtus, kas ir rezultatīvākais sniegums čempionātā.

Spānija četros mačos guvusi par vieniem vārtiem mazāk nekā Vācija, taču spāņi ir vienīgie, kuri šajā turnīrā izcīnījuši četras uzvaras. Spānijas futbolisti arī izpildījuši visvairāk sitienu pa vārtiem  un vārtu rāmī (84 un 29).

Portugāle – Francija (5. jūlijs plkst. 22.00, Hamburga)

Portugāles izlase līdz šim šajā turnīrā nav bijusi tik spilgta kā Spānija un Vācija, taču tā izpildījusi visvairāk uzbrukumu (306) un visvairāk kontrolējusi bumbu (65,3%). 

Klibo momentu realizācija – Portugāle četros mačos guvusi tikai piecus vārtus. Krištianu Ronaldu ir turnīra līderis izpildīto sitienu skaita ziņā (20), taču vārtus viņš nav guvis.

Arī Francija pagaidām nav spēlējusi spilgti – četros mačos divas uzvaras un divi neizšķirti, kopumā gūti tikai trīs vārti. Tomēr ceturtdaļfinālu pasaules vicečempione ir sasniegusi.

Anglija – Šveice (6. jūlijs plkst. 19.00, Diseldorfa)

Lai gan Eiropas vicečempionei izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu, Anglijas izlase saņēmusi bargu kritiku par vāju spēli uzbrukumā. Sitienu pa vārtiem kopumā un tieši vārtu rāmī (44 un 12) Anglijai ir teju divreiz mazāk nekā Spānijai.

Šveice grupu turnīrā cīnījās neizšķirti ar Vāciju un astotdaļfinālā no troņa gāza Eiropas čempioni Itāliju. Šveice bija ciets rieksts arī "Euro 2020" turnīrā, kur ceturtdaļfinālā tika piedzīvots zaudējums Spānijai pēcspēles sitienu sērijā.

Nīderlande – Turcija (6. jūlijs plkst. 22.00, Berlīne)

Austrija, Šveice, Nīderlande un Turcija šajā turnīrā četros mačos guvušas septiņus vārtus, kas ir dalīti trešais labākais rādītājs aiz līderes Spānijas (10) un mājinieces Vācijas (9).

Nīderlandes uzbrukuma līderis Kodijs Gakpo patlaban ar trim gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs, dalot šo godu ar Gruzijas futbolistu Žoržu Mikautadzi, kuram čempionāts ir noslēdzies.

Trīs vārtus guvis arī Vācijas futbolists Džamals Musiala, taču viņa kontā nav nevienas rezultatīvas piespēles.

Pusfināli (9. un 10. jūlijā)

Pusfinālā Spānijas un Vācijas dueļa uzvarētāji spēkosies ar Portugāli vai Franciju, bet Nīderlandes un Turcijas pāra spēcīgākā komanda nākamajā kārtā cīnīsies pret Angliju vai Šveici.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu