Savulaik par vienu no Latvijas labākajiem MMA cīkstoņiem uzskatītais Konstantīns Gluhovs savu izvēli ir izdarījis – viņš pieņēmis agresorvalsts Krievijas pilsonību. Rīgā dzimušais cīkstonis arī publiski paudis atbalstu smagos noziegumos apsūdzētajam Vladimiram Putinam un Krievijas iebrukumam Ukrainā. 

44 gadus vecais Gluhovs, kurš Latvijā tika dēvēts par Lāčplēsi, savas karjeras laikā lielu daļu cīņu aizvadīja Rīgā un arī Ukrainā, Krievijā. Viņš profesionāli cīnījies kikboksa ringā un arī MMA oktagonā.

Pēdējos gados Gluhovs abos cīņas sporta veidos cīnījās Krievijā, pret kuru viņam ir siltākas jūtas nekā pret Latviju. Viņš vāc ziedojumus droniem Krievijas karavīriem un apmeklē okupētās Donbasa teritorijas.

Gluhovs raksta, ka kopš 2024. gada 1. janvāra viņam Krievijā bija repatrianta statuss, neslēpjot gandarījumu par saņemto pilsonību. "Māte Krievija savāc savus bērnus no visas pasaules," "Telegram" raksta Gluhovs.

TVNET sazinājās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP), lai noskaidrotu, kas notiks ar Gluhova Latvijas pilsonību, ja viņš kļuvis par Krievijas pilsoni. PMLP atbildē...