Žagars: Mēģinu sekot saviem instinktiem

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars
Latvijas basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars laukumā cenšas sekot saviem instinktiem, taču viņām vēl jāturpina atgriezties labā spēļu ritmā, lai atgūtu spēles garšu par 100%, sarunā ar TVNET sacīja basketbolists.

Latvijas izlase otrdien Rīgā ar uzvaru sāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, pārspējot Gruzijas valstsvienību. Jau trešdien mājiniekiem paredzēta otrā spēle, kurā būs jāspēkojas ar Filipīnu komandu.

"Tāds ir turnīra grafiks – kā uz papīra ir uzrakstīts, tā mums ir jāpielāgojas. Mēģināju pēc iespējas labāk atjaunoties, fiziskās sagatavotības treneriem bija jāpasvīst. Centos laicīgi aiziet gulēt, lai rīta treniņā varētu labi izkustēties."

Žagars norādīja, ka Latvijas izlasei mačā pret Filipīnu basketbolistiem jākoncentrējas uz savu, nevis pretinieku sniegumu. Ja izdosies spēlēt sev ierastajā manierē, tad rezultātam vajadzētu būt pozitīvam.

"Katrai komandai tomēr atšķiras spēles stils. Mūsu džekiem ir uzkrāta liela pieredze, tāpēc pārslēgšanās nav tik sarežģīta kā, piemēram, jauniešu izlasēs. Arī ikdienā klubos jātiekas ar pretiniekiem, kuriem atšķiras spēles stils," teica Latvijas izlases saspēles vadītājs.

"Jācenšas uzspiest savu spēles stilu – ātra pāreja, laba aizsardzība un kontrolēts uzbrukums," piebilda Žagars.

Žagars uzvarā pār Gruziju guva astoņus punktus (2p. 3/5, 3p. 0/2, soda metieni 2/4), kā arī izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs Latvijas izlasē.

24 gadus vecais un 1,90 metrus garais saspēles vadītājs nevairījās doties caurgājienos uz groza apakšu, lai gan Gruzijas izlasē spēlē augumā raženi basketbolisti, kuri spēj bloķēt metienus.

"Mēģinu sekot saviem instinktiem, nedomāju daudz, kas ir groza apakšā. Cenšos saasināt uzbrukumu un tad skatīties – ir iespēja pašam uzbrukt vai izveidot iespēju komandas biedram," sacīja Žagars.

Gruzijai mačā pret Latviju nepalīdzēja komandas līderis Tornike Šengelija, kurš ir ieradies Rīgā, taču pirmajā mačā traumas dēļ palika uz rezervistu soliņa.

Rīgā nav ieradies Filipīnu izlases līderis Džordans Klārksons, kuram ir 10 sezonu pieredze Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

"Mēs uz to neskatāmies, jo mēs to nevaram kontrolēt – ir Klārksons vai nav. Ja viņš kļūst "karsts", tāda kalibra spēlētāju ir grūti apturēt. Līdzīgi kā vakar ar Šengeliju, kurš nespēlēja. Protams, tik augsta līmeņa spēlētāji noteikti būtu palīdzējuši savai komandai."

Žagars oktobrī guva kājas traumu, pārcieta operāciju un izgāja visai garu rehabilitācijas procesu. Aprīlī viņš atgriezās laukumā. Spēlē pret Gruziju no malas izskatījās, ka viņš brīžiem meklē iespēju piespēlēt pat tādās situācijās, kad pašam ir labas iespējas uzbrukt.

"Grūti teikt. Spēles situācijās viss notiek tik ātri, ka jāspēlē ar instinktiem. Pēc spēles skatoties video, redzēju pāris situācijas, kurās varēju vairāk saasināt uzbrukumu vai arī ātrāk piespēlēt. Tas ir spēles ritms, kas man vēl ir jāuzņem, lai tiktu līdz 100%."

Latvijas izlasei ceturtdien būs brīvdiena, bet savstarpējo maču aizvadīs Gruzija un Filipīnas.

B apakšgrupā spēkojas Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Brazīlija uzveica Melnkalni.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai viena komanda – šī turnīra uzvarētāja.

Pusfināli paredzēti sestdien, bet fināls – svētdien.

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu