UEFA izmeklēs Turcijas spēlētāja Demirala žestus pēc gūtajiem vārtiem

Merihs Demirals
Merihs Demirals Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sākusi izmeklēšanu par Turcijas futbolista Meriha Demirala žestus pēc gūtajiem vārtiem Eiropas čempionāta mačā.

Otrdien Turcijas Eiropas čempionāta astotdaļfinālā ar 2:1 pārspēja Austriju, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Demirals guva abus Turcijas izlases vārtus un precīzos sitienus atzīmēja ar turku galēji labējās organizācijas "Pelēkie vilki" žestu, kas ir aizliegts Francijā un Austrijā.

"Esmu lepns būt turks un pēc otrajiem vārtiem es to izjutu pilnībā. Tā es galu galā izdarīju šo žestu. Esmu ļoti priecīgs, ka to izdarīju. Es redzēju stadionā cilvēkus, kuri arī izpildīja šo žestu. Tas man atgādināja, ka arī man tas bija prātā," pēc mača teica Turcijas futbolists.

Par attiecīgo žestu UEFA uzsākusi izmeklēšanu un, ja Demirals tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriests naudas sods vai diskvalifikācija, kas liegtu piedalīties ceturtdaļfināla mačā.

Turcija sestdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021. gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu