Video Neapturamais Braunlī: Tas bija neticami – Latvijai ir lieliski fani

Latvijas basketbola fani bija lieliski, sarūpējot unikālu atmosfēru Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlē "Arēnā Rīga", sarunā ar TVNET norādīja Filipīnu valstsvienības līderis Džastins Braunlī.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase trešdien ar 80:89 piekāpās Filipīnu valstsvienībai, taču nodrošināja vietu turnīra pusfinālā, jo otrdien izdevās uzveikt Gruziju ar 28 punktu pārsvaru.

"Šī ir liela uzvara. Mēs ļoti respektējam Latviju. Ir laba sajūta, taču neesam apmierināti – esam izsalkuši. Dodamies tālāk," sacīja Braunlī.

Filipīnu izlases līderis izcēlās ar 26 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Kajs Sato, kurš uzvarētāju labā guva 18 punktus, komandas biedru nodēvēja par Filipīnu basketbola Maiklu Džordanu.

"Novērtēju komplimentu. Centos parādīt savu labāko sniegumu, lai palīdzētu komandai uzvarēt," ar smaidu teica Braunlī.

"Filipīnās basketbols ir ļoti populārs. Spēlējam mūsu fanu dēļ, kuri mūs atbalsta mājās," piebilda komandas līderis.

Latvijas izlasei pirmajās trīs ceturtdaļās nesekmējās tālmetienu realizācija. Mājinieki spēli noslēdza ar 10 precīziem trīspunktniekiem 42 metienos no distances.

"Viņi trāpīja dažus metienus, taču tas bija grūti – bija jāskrien pakaļ un jāķer viņi rokā," norādīja Braunlī.

"Protams, ka viņi spēlēja otro spēli divās dienās, tāpēc droši vien viņiem bija sakrājies nogurums. Treneris sagatavoja labu spēles plānu. Katru reizi, kad viņi meta, centāmies būt cieši klāt."

Braunlī novērtēja Latvijas fanu radīto troksni, kas veidoja patīkamu atmosfēru arēnā.

"Tas bija neticami. Latvijai ir lieliski fani. Viņi sniedza lielu atbalstu. Bija patīkami spēlēt viņu priekšā. Pavisam noteikti šī bija unikāla atmosfēra."

A apakšgrupā Filipīnas ceturtdien ar Gruziju spēkosies par iekļūšanu pusfinālā, savukārt Latvijas izlasei būs brīvdiena.

B apakšgrupā spēkojas Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Brazīlija uzveica Melnkalni. Savukārt otrajā mačā Melnkalne pārspēja Kamerūnu.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai viena komanda – šī turnīra uzvarētāja.

Pusfināli paredzēti sestdien, bet fināls – svētdien.

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu