Foto un video Arvis Sprude pretī Ginesa rekordam. 96 h kopš starta (1)

TVNET Sports

Pēdējās 48 stundas ultra riteņbraucējam Arvim Sprudem ir bijušas ārkārtīgi grūtas un izaicinošas ceļā uz pasaules Ginesa rekordu. Piedzīvoti visi iespējamie laikapstākļi – lietus, vējš, negaiss, saule un vētra. Nekad agrāk treniņos nav bijis tāds vējš uz Kuldīgas–Skrundas šosejas, kad nevienu brīdi nebija pavējš – abos virzienos spēcīgs pretvējš, un lietus lika negaidīti apstāties un paņemt pauzi. Taču tas viss nav iemesls, lai neturpinātu cīņu.

Ceturtās dienas vakarā plkst. 21.00 Sprude jau bija veicis 2258 kilometrus. Pirmajā dienā viņš nobrauca 700 km, otrajā dienā 515 km, trešajā dienā 504 km un ceturtajā 500 km.

Šobrīd Sprude jūtas labi – ir gan kritumi, gan kāpumi, gan fiziski, gan emocionāli. Visgrūtākie brīži ir lietus laikā, neripo un ir ļoti auksti, patērējot daudz spēka. Ceturtā diena beidzās ar lietu un salšanu, un nākamā diena sākās tāpat. Sprude piedzīvoja smagu morālo krīzi pat ar asarām, kad bija grūti pat aprakstīt savas sajūtas. Tomēr palīdzēja telefona zvans no laba drauga un riteņbraucēja Krista Neilanda, kurš pats šobrīd piedzīvo smagus brīžus riteņbraukšanas tūrē. Viņš atrada īstos vārdus un uzmundrinājumu, kas Arvim deva spēku turpināt cīņu.

Atbalstītāji, draugi, kolēģi, kuldīdznieki un citi ļoti palīdz virzīties uz priekšu. Kuldīgas Bandavas dejotāji ir ierīkojuši fanu zonu pie Ābeļciema, kur viņi līdz tumsai un pat lietū uzmundrina riteņbraucēju ar dažādām aktivitātēm un dzīvās mūzikas pavadījumā.

Atbalsts un visu ticība ir tas, kas dzen uz priekšu, bet vislielākā motivācija ir lielais projekta mērķis – palīdzēt onkoloģijas pacientiem nepadoties grūtos brīžos un turpināt cīnīties, lai sasniegtu jaunas virsotnes. Turpinot uzdot sev jautājumu – kāpēc tu to dari?

Sprude saprot, ka svarīgākais mērķis nav rekords, tas būs tikai lielisks bonuss. Viņa mērķis ir parādīt, ka cilvēki var sasniegt fenomenālas un lielas lietas, darbojoties visi kopā.

Dienas svarīgākais notikums – visi ir ļoti saprotoši. Pašvaldības un ceļu policija iesaistās, lai novērstu jebkādus pārpratumus ar ļoti aktīvajiem faniem šosejas malā, kā arī lai pārliecinātos, ka viss norit droši. Tāda līdzcilvēku sapratne un saliedētība palīdz tuvoties mērķim.

Vislabākā ziņa un dāvana Sprudem šobrīd būtu, ja laika ziņas rādītu, ka lietus vairs nebūs.

Kopā ar ziedot.lv un atbalstītājiem šobrīd ir saziedoti jau vairāk nekā 4000 eiro. Ziedot iespējams šeit

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu