Eiropas futbola čempionātā noskaidros pirmās divas pusfinālistes

TVNET Sports
Vācijas futbolists Džamals Musiala
Vācijas futbolists Džamals Musiala Foto: AFP/Scanpix

Vācijā notiekošajā 2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") piektdien noskaidros pirmās divas pusfinālistes.

Štutgartē plkst. 19.00 pēc Latvijas laika ceturtdaļfināla spēlē laukumā dosies turnīra mājiniece Vācija, kas spēkosies ar Spāniju. Šīs divas nācijas ir tituliem bagātākās Eiropas čempionāta vēsturē – abām ir pa trim uzvarām. Vācija ir 1972., 1980. un 1996. gada turnīru uzvarētāja, bet Spānija triumfēja 1964., 2008. un 2012. gadā.

Pirmajā ceturtdaļfināla pāri spēkosies divas komandas, kas turnīrā demonstrējušās pārliecinošāko sniegumu. Turnīra mājiniece Vācija četros mačos guvusi 10 vārtus, kas ir rezultatīvākais sniegums čempionātā.

Spānija četros mačos guvusi par vieniem vārtiem mazāk nekā Vācija, taču spāņi ir vienīgie, kuri šajā turnīrā izcīnījuši četras uzvaras. Spānijas futbolisti arī izpildījuši visvairāk sitienu pa vārtiem un vārtu rāmī (84 un 29).

Plkst. 22.00 pēc Latvijas laika Hamburgā cīņu sāks Portugāle un pasaules vicečempione Francija. Šī pāra uzvarētāji pusfinālā spēkosies ar Vāciju vai Spāniju (9. jūlijā Minhenē plkst. 22.00).

Portugāles izlase līdz šim šajā turnīrā nav bijusi tik spilgta kā Spānija un Vācija, taču tā izpildījusi visvairāk uzbrukumu (306) un visvairāk kontrolējusi bumbu (65,3%).

Klibo momentu realizācija – Portugāle četros mačos guvusi tikai piecus vārtus. Krištianu Ronaldu ir turnīra līderis izpildīto sitienu skaita ziņā (20), taču vārtus viņš nav guvis.

Arī Francija pagaidām nav spēlējusi spilgti – četros mačos divas uzvaras un divi neizšķirti, kopumā gūti tikai trīs vārti. Tomēr ceturtdaļfinālu pasaules vicečempione ir sasniegusi.

Sestdien notiks vēl divi ceturtdaļfināla kārtas mači. Anglija un Šveice spēkosies Diseldorfā (sākums plkst. 19.00), bet vēlāk Berlīnē par vietu pusfinālā cīnīsies Nīderlande un Turcija (sākums plkst. 22.00).

Nīderlandes uzbrukuma līderis Kodijs Gakpo patlaban ar trim gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs, dalot šo godu ar Gruzijas futbolistu Žoržu Mikautadzi, kuram čempionāts ir noslēdzies.

Trīs vārtus guvis arī Vācijas futbolists Džamals Musiala, taču viņa kontā nav nevienas rezultatīvas piespēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu