Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Šūmahera ģimeni, iespējams, šantažējis leģendārā auto sportista bijušais apsargs

Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc mēģinājuma šantažēt bijušā Formula 1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera ģimeni policija ir arestējusi iespējamo organizatoru. Šis vīrietis ir 52 gadus vecs un iepriekš strādājis par ģimenes apsargu. Par to piektdien, 5. jūlijā Vupertālē paziņoja prokuratūras pārstāvis Volfs Tilmans Baumerts. Policija pārmeklēja aizturētā dzīvokli un konfiscēja lielu daudzumu pierādījumu, sacīja Baumerts.

Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju aizturētais digitalizēja sacīkšu braucēja un viņa ģimenes privātās fotogrāfijas un pēc tam tās nodeva saviem līdzdalībniekiem.

Jūnija vidū 53 gadus vecs agrāk sodīts vīrietis un viņa 30 gadus vecais dēls vērsās pie Šūmahera ģimenes locekļiem, pieprasot izpirkuma maksu 15 miljonu eiro apmērā par iegūto datu neizpaušanu. Pretējā gadījumā izspiedēji draudēja izplatīt viņiem pieejamo informāciju darknet tīklā. Šūmahera ģimene ziņoja policijai, un izspiedēji tika arestēti. Izmeklēšanas laikā vecākais no viņiem atklāja nozieguma organizatora vārdu, ziņo “Deutsche Welle”.

Šī nav pirmā reize, kad 55 gadus vecā Mihaela Šūmahera ģimene tiek šantažēta. 2017. gadā Reitlingenas rajona tiesa piesprieda 25 gadus vecam vīrietim vienu gadu un deviņus mēnešus ilgu nosacītu sodu par izspiešanas mēģinājumu. Viņam tika piespriests naudas sods 4500 eiro apmērā, 50 stundas sabiedrisko darbu un ārstēšanās kurss. Viņš pieprasīja 900 tūkstošus eiro no bijušā autosportista sievas Korinas Šūmaheres. Vienlaikus vīrietis draudēja, ka pretējā gadījumā kaut kas var notikt ar viņu bērniem – Džinu un Miku. Policijai izdevās ātri identificēt šantažētāju – viņš savu ziņu nosūtīja pa e-pastu, norādot tajā sava bankas konta īsto numuru.

Mihaels Šūmahers ir septiņkārtējs pasaules čempions Formula 1 autosacīkstēs. 2013. gada decembrī viņš guva nopietnas galvas traumas, slēpojot no kalna. Pēdējās ziņas par viņa veselības stāvokli no Šūmahera ģimenes locekļiem bija saņemtas 2021. gada septembrī. Tolaik Netflix tika publicēta dokumentālā filma par sacīkšu braucēju, kurā viņa tuvinieki ziņoja, ka viņš nespēj patstāvīgi pārvietoties un sazināties.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu