Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Graudiņa ar Samoilovu Šveicē izcīna uzvaru "Elite 16" turnīra astotdaļfinālā

Papildināts
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien, 6. jūlijā, Šveicē svinēja uzvaru pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Gštādes "Elite 16" turnīra astotdaļfinālā.

Turnīrā ar sesto numuru izsētās latvietes ar 2-0 (21:19, 21:13) pārspēja Eiropas vicečempiones no Spānijas Danielu Alvaresu un Tanju Moreno (13.), kuras iepriekš pārvarēja kvalifikācijas turnīra barjeru.

Latvietes vairāk punktu guva ar uzbrukumu (26:22), bloku (3:1) un pēc pretinieču kļūdām (10:5), bet spānietes rezultatīvāk servēja (4:3).

Graudiņa guva 18 punktus, 15 no tiem sakrādama uzbrukumā un trīs - blokā. Viņa punktā pārvērta 75% uzbrukumu, 12 servēs divreiz kļūdījās, vienu kļūdu pieļaujot arī sešās servju uzņemšanās.

Spānietes pārsvarā servēja pa Samoilovu, kura 20 uzbrukumos guva 11 punktus un divreiz kļūdījās. 22 servēs viņa divreiz kļūdījās, taču guva trīs punktus, bet 16 servju uzņemšanās kļūdījās trīsreiz.

Pretiniecēm 19 punktus guva Moreno un astoņus - Alvaresa. Moreno 16 punktus guva uzbrukumā un trīs - ar servi, bet Alvaresa sešus punktus sakrāja uzbrukumā, bet pa vienam - ar servi un bloku.

Ceturtdaļfinālā Latvijas pāris Parīzes olimpisko spēļu grupas mača ģenerālmēģinājumā tiksies ar Kanādas duetu Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (2.).

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Samoilova ar Graudiņu ir nopelnījušas 760 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka ceturtdien C grupas mačos Latvijas duets ar 0-2 (20:22, 16:21) piekāpās ar 11.numuru izliktajam Vācijas pārim Svenja Millere/Sinja Tillmane un ar 2-0 (21:15, 21:15) apspēlēja amerikānietes Terēzi Kenonu un Meganu Kraftu (14.), bet piektdien ar 0-2 (17:21, 15:21) piekāpās ASV duetam Kristena Nasa/Terina Klota, kuras izsētas ar trešo numuru.

Pēc trim mačiem grupā pirmo vietu ieņēma Nasa/Klota, uzvarot visās trijās cīņās, pārējiem pāriem sakrājot bilanci 1-2 un Graudiņai ar Samoilovu ierindojoties otrajā vietā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu