Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Kolumbija un Urugvaja iekļūst "Copa America" pusfinālā. Brazīlija zaudē "pendelēs"

Kolumbijas futbolisti
Kolumbijas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas un Urugvajas vīriešu futbola izlases sestdien ASV nodrošināja vietas Dienvidamerikas čempionāta jeb "Copa America" pusfinālā.

Kolumbijas futbolisti ceturtdaļfinālā ar 5:0 (3:0) uzvarēja Panamu.

Kolumbieši dominēja pirmajā puslaikā, pa reizei pretiniekus pārspējot Džonam Kordobam, Hamesam Rodrigesam un Luisam Diasam. Rodrigess realizēja 11 metru soda sitienu un piespēlēja abiem partneriem viņu vārtu guvumos.

Cīņas 70.minūtē 4:0 panāca Ričards Rioss un otrā puslaika kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja Migels Borha.

Savukārt Uruguvaja pamatlaikā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Brazīliju, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

Spēles pēdējās 20 minūtes urugvajieši spēlēja bez Naitana Nandesa, kurš otrajā puslaikā par bīstamu izklupienu pret Rodrigo saņēma sarkano kartīti.

11 metru sitienu sērijā Serhio Roše atvairīja Edera Militāu sitienu, savukārt Duglass Luiss trāpīja pa vārtu stabu. Pretinieku sitienu neitralizēja arī brazīliešu vārtsargs Alisons Bekers, kurš neļāva gūt vārtus Hosē Marijam Himenesam, taču punktu uzvarai pielika Manuela Ugartes sitiens.

Kolumbija un Urugvaja tiksies pusfinālā, bet par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Argentīna un Ekvadora. Pusfināla mači tiks aizvadīti 9. un 10.jūlijā, bet fināls - 14.jūlijā.

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tiek rīkots 14 ASV pilsētās un norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu