Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas volejbola izlase jaunā trenera vadībā sāk gatavošanos EČ kvalifikācijai

Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu volejbola izlase jaunā galvenā trenera Rainera Vasiljeva vadībā šonedēļ sāks gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas izlase gatavošanos meistarsacīkšu kvalifikācijai sāks 19 spēlētāju sastāvā.

"Varbūt pirms dažiem gadiem Latvijas volejbolistus pazinu labāk, bet komandā joprojām ir daudzi, kurus es zinu no pagātnes. Svarīgs spēlētāju izvēles aspekts bija tas, ka Latvija šovasar būs pārstāvēta arī Eiropas U-20 čempionāta finālturnīrā. Tāpēc nevarēju ņemt gluži visus, kurus man būtu gribējies redzēt komandā," kandidātu izvēli skaidroja Vasiljevs.

"Tāpat vairāki puiši vasarā spēlē pludmales volejbolu. Mums komandā ir gan jaunāki spēlētāji, gan pieredzējuši volejbolisti, kuri var atbalstīt jaunos," piebilda Vasiljevs.

Viņš atklāja, ka pirms treniņnometnes sākuma Latvijas volejbolistiem tika doti individuālie uzdevumi, lai viņi varētu uzturēt savu fizisko formu.

"Tagad jau no sākuma pirmajā nedēļā apmēram puse treniņu tiks pavadīta darbā pie fiziskās sagatavotības un puse - ar bumbām. Sagatavošanās laiks nav īss, kaut arī parasti esmu pieradis pie ilgāka. Mums ir jāadaptējas, un turpmāko treniņu darbu plānosim atbilstoši tam, kā puiši jutīsies pēc pirmās nedēļas," teica igauņu speciālists.

Augusta pirmajā nedēļā Latvijas valstsvienība Rīgā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Čehiju, bet nākamajā nedēļas nogalē - ar Igauniju.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Vasiljevam palīdz Raigo Kodress, Raimonds Liniņš, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeiti Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Monta Blumberga.

Vīriešu izlases pretinieki Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas G grupā būs Slovākijas un Kosovas volejbolisti, augustā ar Kosovu tiekoties izbraukumā un ar Slovākiju - mājās.

Kvalifikācijas spēles savā un pretinieku laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs - Rumānijā, Somijā, Itālijā un Bulgārijā.

2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase grupā ar Somiju un Austriju izcīnīja piecus punktus četrās spēlēs, ierindojās otrajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidāti:

Cēlāji: Jānis Jansons, Deniss Petrovs, Edvīns Skrūders;

Pirmā tempa spēlētāji: Vladislavs Blumbergs, Jēkabs Dzenis, Gustavs Freimanis, Toms Švans;

Otrā tempa spēlētāji: Atvars Ozoliņš, Patriks Pinka, Armands Rokjāns, Romāns Saušs, Kristaps Šmits, Toms Vanags;

Diagonālie spēlētāji: Hermans Egleskalns, Renārs Jansons, Jānis Medenis, Kristaps Platačs;

"Libero": Kaspars Kronbergs, Dāvis Melnis.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu