Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

BBC izplata paziņojumu saistībā ar skandālu ap Ronaldu

Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Raidsabiedrības BBC izplatījusi paziņojumu par skandālu ap Portugāles futbola zvaigzni Krištianu Ronaldu.

Eiropas čempionāta astotdaļfinālā pamatlaikam un papildlaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, ar 0:0 (0:0), pēcspēles sitienu sērijā portugāļi ar 3:0 pārspēja Slovēniju.

Papildlaika 14. minūtē slovēņi savā soda laukumā nespēja bez pārkāpuma apturēt Djogu Žotu un Portugāle tika pie 11 metru soda sitiena, kuru izpildīt devās Ronaldu. Portugāles izlases kapteiņa "pendeli" atvairīja Jans Oblaks, rezultātam paliekot 0:0.

BBC ēterā soda sitiena brīdī Ronaldu uzvārda vietā bija rakstīts Mistiano Penaldo.

"Paraksts bija domāts vienkārši kā vārdu spēle, ko mēs jau daudzkārt esam darījuši analītiskajās diagrammās. Bez jebkādiem apvainojumiem. Mēs esam vairākkārt pozitīvi runājuši par Ronaldu, tostarp, kad Žuzē Fonte pirms mača uzsvēra Ronaldu centību treniņos, sakot, ka tāpēc "viņš ir viens no labākajiem vēsturē". Puslaikā Gerijs Linekers un Alans Šīrers veica ilgstošu Ronaldu kustību analīzi, nosaucot tās par "absolūti fantastiskām". Pēc soda sitienu sērijas Linekers un Šīrers uzteica Ronaldu drosmi sist pirmajam.

Eksperti nevienā brīdī nebija kritiski noskaņoti pret Ronaldu, un programmas kontekstā kopumā tonis pret viņu bija konsekventi cieņpilns. Tomēr mēs saprotam, ka daži skatītāji bija neapmierināti ar grafiku un ir nosūtījuši savas atsauksmes producentu komandai, lai palīdzētu viņiem virzīties uz priekšu," teikts BBC paziņojumā.

Portugāles valstsvienība iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur 11 metru soda sitienu sērijā piekāpās Francijas izlasei. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu