Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Didjē Dešāns: Spānija pierādīja, ka ir ļoti laba komanda

Didjē Dešāns
Didjē Dešāns Foto: EPA/Scanpix

Francijas futbola valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns pēc zaudējuma Eiropas čempionāta (EČ) pusfinālā norādīja, ka viņa vadītā vienība neveiksmīgi spēlējusi uzbrukumā. 

Francijas izlase, kas pirms "Euro 2024" tika uzskatīta par galveno favorīti, pusfinālā Minhenē ar 1:2 piekāpās Spānijas futbolistiem. 

"Spānija pierādīja, ka ir ļoti laba komanda. Mums paveicās atklāt rezultātu, bet pēc tam pretinieki mums radīja problēmas, jo viņi labāk kontrolēja bumbu," "RMC Sport" citē Dešāna teikto. 

"Mēs netikām visur līdzi un, iespējams, nebijām arī tik svaigi, kas noveda pie kļūdām, īpaši jau uzbrukuma veidošanā. Negājām uz priekšu pietiekoši, tāpēc nonācām tur, kur nonācām," pauda Francijas izlases galvenais treneris. 

Foto: Eiropas čempionāta pusfināls: Francija – Spānija

Abas komandas līdz šim laukumā bija tikušās 36 reizes, Spānijas futbolistiem tiekot pie 16 uzvarām, bet Francijai - pie 13 panākumiem. Pēdējo reizi abas vienības cīnījās 2021. gadā Nāciju līgas finālā, kad uzvaru ar 2:1 izcīnīja francūži.

"Esam priecīgi. Bijām jau priecīgi jau tad, kas iekļuvām pusfinālā, bet tagad esam laimīgi. Lepojamies ar vairākiem izciliem spēlētājiem, kuri zina, kā lasīt spēli, un spēlēja nevainojami," Spānijas izdevums "Marca" citē Spānijas izlases galvenā trenera Luisa de la Fuentes teikto. "Teicami spēlējām aizsardzībā, radījām bīstamus momentus pretuzbrukumos. Domāju, ka kopumā aizvadījām pārliecinošu spēli."

Spāņi Eiropas čempionāta pusfinālu ir sasnieguši sesto reizi, taču iepriekšējās meistarsacīkstēs cīņā par vietu finālā atzina nākamās čempiones Itālijas pārākumu.

"Vēlamies turpināt rakstīt vēsturi. Negrasāmies atpūsties. Mums ir pietiekami daudz motivācijas cīnīties finālā Berlīnē. Nav svarīgi, ar kuru komandu jātiekas. Vēlamies uzvarēt," norādīja Luiss de la Fuente.

Finālā Spānijas komanda spēkiem mērosies ar Anglijas un Nīderlandes dueļa uzvarētāju. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu