Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS ar pārliecinošu uzvaru sāk Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu

RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempione RFS trešdien Rīgā UEFA čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā 3:0 (1:0) pārspēja Ziemeļīrijas čempioni "Larne".

Rīdzinieki atbildes spēli izbraukumā aizvadīs 17. jūlijā.

Pēc spēlētām desmit minūtēm RFS uz brīdi palika mazākumā, kad Herdi Prenga pārsita degunu un, kamēr viņam tika sniegta palīdzība, atradās laukuma malā, nedodoties uz rezervistu soliņa.

Kamēr Prenga vēl bija laukuma malā, RFS izdevās pēc centrējuma nogādāt bumbu viesu vārtos, taču Jāņa Ikaunieka vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

Pēc spēlētām 30 minūtēm rīdzinieki tomēr izvirzījās vadībā, kad pēc Ikaunieka piespēles viesu vārtsargu pārspēja Mārtiņš Ķigurs.

Otrajā puslaikā RFS vajadzēja tikai nepilnas četras minūtes, lai dubultotu pārsvaru, precīzam esot Danielam Balodim, bet vēl 11 minūtes vēlāk 3:0 panāca Stefans Paničs, kurš raidīja bumbu pretinieku vārtos pēc brīvsitiena.

Rīdzinieki ar 56 punktiem 22 mačos ir Latvijas čempionāta līderi, bet "Larne" pagājušajā sezonā uzvarēja Ziemeļīrijas čempionātā, 38 spēles sakrājot 90 punktus un svinot uzvaru čempionātā otro gadu pēc kārtas.

Uzvarētājas iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā, bet zaudētājas nonāks UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā čempionu zarā.

Šī pāra uzvarētāja divu spēļu summā otrajā kārtā stāsies pretī Norvēģijas komandai "Bodo"/"Glimt".

Iepriekšējā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

"Larne" pēc zaudējuma Čempionu līgas pirmajā kārtā Eiropas Konferences līgas otrajā kārtā divu maču summā ar 1:7 piekāpās Kosovas klubam Suharekas "Ballkani".

Sacensību fināls notiks 2025. gada 31. maijā Minhenē.

Iepriekšējās sezonas finālā Londonā Madrides "Real" futbolisti ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu