Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Graudiņa/Samoilova turnīrā Austrijā izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ceturtdien Austrijā notiekošā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Vīnes "Elite 16" turnīrā pēdējā apakšgrupas mačā piedzīvoja zaudējumu un izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas jeb astotdaļfināla.

Turnīrā ar pirmo numuru izsētās Graudiņa/Samoilova noslēdzošajā apakšgrupas spēlē ar 1-2 (21:18, 14:21, 23:25) piekāpās Terēzai Kenonai un Meganai Kraftai (8.) no ASV.

Latvietes ceturtdien pirmajā mačā ar 2-0 (21:14, 21:11) pārliecinoši pieveica kvalifikāciju pārvarējušās ar 16.numuru izliktās ukrainietes Marinu Hladunu un Tetjanu Lazarenko, bet grupas otrajā cīņā ar 2-1 (15:21, 21:16, 15:13) uzvarēja austrālietes Mariafu Artačo del Solaru un Taliku Klensiju (9.).

Pēc trīs mačiem trijām D grupas vienībām bilance bija 2-1, bet pirmo vietu ieņēma Kenona/Krafra, kuras uzreiz nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Otrajā pozīcijā ierindojās austrālietes, bet latvietes bija trešās, Austrālijas un Latvijas duetiem izslēgšanas spēles sākot no astotdaļfināla.

Lai iekļūtu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā apakšgrupā jāierindojas otrajā vai trešajā vietā, savukārt grupas uzvarētājas uzreiz tiek ceturtdaļfinālā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu