Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Krievijas televīzija pirmo reizi pēdējo 40 gadu laikā netranslēs olimpiskās spēles (5)

Foto: Schutterstock.com

Pirmo reizi pēdējo 40 gadu laikā Krievijas televīzija šovasar netranslēs olimpiskās spēles. Par to ziņo Sports.ru un citi izdevumi.

Federālie propagandas kanāli “Pervy” un “Rossiya-1” atteicās pārraidīt olimpiskās spēles politisku iemeslu dēļ, ņemot vērā “pašreizējās realitātes”, ziņo Sports.ru. “Komsomoļskaja Pravda” iepriekš ziņoja, ka televīzijas kanāli uzskatīja par “nepareizu” demonstrēt olimpiskās spēles, kurās neitrālā statusā pielaisti tikai daži Krievijas sportisti. Šeit gan jāpiebilst, ka lēmumus par to, ko rādīt un ko neradīt, konceptuālā līmenī pieņem nevis televīzijas vadība, vai raidījumu redakcijas, bet gan Maskavas Kremlis.

“Match TV” un “VK Holding” esot risinājuši sarunas par sacensību pārraides tiesību iegādi. Tomēr aprīlī par krāpšanu tika arestēts olimpisko spēļu pārraides tiesību īpašnieks Krievijā – “Telesport” vadītājs Petrs Makarenko. Turklāt saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem pēc tam, kad kļuva zināms, ka daži atzītie Krievijas sportisti nebrauks uz spēlēm, izrādījās nepraktiski parakstīt līgumus miljoniem dolāru vērtībā.

Rezultātā ne “Match TV”, ne “VK Holding” neiegādājās tiesības un oficiāli nerādīs olimpiskās spēles, kas sāksies 26. jūlijā. Arī straumēšanas pakalpojumi “Okko” un “Wink” neparakstīja līgumus par spēļu retranslēšanu.

Pēdējo reizi olimpiskās spēles Krievijā netika pārraidītas televīzijā 1984. gadā, kad PSRS tās boikotēja.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu