Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Lielbārži izcīna trešo vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Foto: www.fimsidecarcross.com

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Francijā izcīnīja trešo vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām septītajā posmā.

Pagājušajā nedēļā pilngadību atzīmējušie brāļi sestdien savā kvalifikācijas grupā uzrādīja ceturto rezultātu, bet svētdien pirmajā braucienā pēc ne pārāk veiksmīga starta iekārtojās astotajā pozīcijā. Turpinājumā izdevās apdzīt vairākus konkurentus un braucienā finišēt trešajā pozīcijā.

Arī otrajā braucienā nepadevās starts, taču latvieši aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, kas summā ļāva iekļūt labāko trijniekā.

Posmā uzvarēja beļģu Marvina Vanlušena un Glena Jansensa ekipāža, kas iekrāja tikpat punktu, cik francūži Kilians un Evans Prunjē - 47. Lielbārži ar 38 punktiem biaj trešie, par trīs pārspējot nīderlandiešus Kūnu Hermansu un Benu van den Bogārtu.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmie ar 305 punktiem ir Vanlušens un Jansens, 277 punkti ir Lielbāržiem, kuri ir otrajā pozīcijā.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu