Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Par uzvarētājiem Cēsīs kļūst Križanauskaite/Rudkovska un Bubļiks/Timčenko

Foto: Artūrs Stiebriņš

“DEPO Open 2024” Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešajā posmā un vienlaikus Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā Cēsīs uzvaru svinēja Lietuvas pāris Skalve Križanauskaite/Ariana Rudkovska un Ukrainas duets Oleksijs Bubļiks/Jaroslavs Timčenko.

“DEPO Open” posma Cēsīs finālā vīriešiem Ukrainas pāris Bubļiks/Timčenko, kuri turnīrā bija izsēti ar astoto numuru, ar 2-0 (21:19, 27:25) pārspēja Latvijas duetu Olivers Bulgačs/Markuss Graudiņš, kuri bija izsēti ar trešo numuru.

Foto: Artūrs Stiebriņš

Pirmajā puslaikā ar trim Bubļika “eisiem” ukraiņi panāca triju punktu pārsvaru (14:11), bet pēc Graudiņa pieciem blokiem mājinieki atguva vadību – 17:15. Seta galotnē labāk nospēlēja Ukrainas duets, pēc Graudiņa sitiena blokā uzvarot ar 21:19.

Otrajā setā pēc līdzīga sākuma latvieši guva piecus punktus pēc kārtas, pēc Bulgača uzbrukuma panākot 12:7 savā labā. Tomēr nākamos piecus punktus guva Bubļiks ar Timčenko – 12:12. Ukraiņi izmantoja piekto mačbumbu, uzbrukumā punktu spēlei pieliekot Bubļikam – 27:25.

“Man ļoti patīk latvieši, Latvija un Cēsis. Ar turnīru esmu ļoti apmierināts, jo šogad spēle nevedas, kā plānots. Cēsu smiltīs parādītais sniegums ir krietni labāks par iepriekšējā sezonā rādīto,”pēc spēles “Best4Sport” tiešraidē teica Bubļiks.

Spēlē par 3. vietu turnīra galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ar 2-0 (21:15, 21:18) pieveica Ukrainas duetu Dmitro Kozijs/Svjatoslavs Nahornijs (12.). Mājinieki spēles sākumā panāca 4:1 pārsvaru un to noturēja līdz seta beigām – 21:15 pēc Pļaviņa māņu sitiena. Otro setu ar divu punktu vadību (3:1) sāka ukraiņi, kuri pārsvaru pieaudzēja līdz 12:8. Tomēr ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem vadībā pirmoreiz setā izvirzījās latvieši (18:17), setu pēc Nahornija sitiena tīklā ar 21:18 uzvarot mājiniekiem.

“Jāatzīst, ka pēc Kontinentālā kausa ir bijis viens smilšu treniņš un viens svaru zāles treniņš, un tas četrās nedēļās ir par maz,” komentējot zaudējumu pusfinālā, pēc spēles teica Pļaviņš.

“Nedaudz skābumiņš ir par zaudējumu pusfinālā, bet “mazie” nedaudz vairāk trenējas, un mēs pieļāvām kļūdas, neizmantojām savas situācijas, un varbūt nedaudz “piekliboja” saspēle,” piebalsoja Točs.

Pusfinālos Bulgačs/Graudiņš ar 2-1 (21:18, 18:21, 16:14) pārspēja Toču un Pļaviņu, bet Ukrainas duetu duelī ar 2-0 (21:14, 21:17) uzvarēja Buļiks ar Timčenko.

Sievietēm finālā Lietuvas pāris Skalve Križanauskaite/Ariana Rudkovska (3.) ar 2-0 () pieveica mājinieces Kristu Paegli un Kitiju Martini-Ādamsoni (10.). Pirmā seta otrajā pusē lietuvietes ieguva 18:14 pārsvaru, taču nākamos trīs punktus guva mājinieces, kuras pēc Martini-Ādamsones sitiena autā gan bija spiestas atzīt pretinieču pārākumu ar 17:21. Otro setu Lietuvas pāris sāka ar 5:0 vadību, taču pēc Paegles uzbrukuma mājinieces pirmoreiz setā izvirzījās vadībā – 15:14. Tomēr pēdējo vārdu spēlē teica lietuvietes, Križanauskaitei nobloķējot Martini-Ādamsoni – 21:19.

Foto: Artūrs Stiebriņš

“Mēs izbaudījām šo turnīru, un tā bija lieliska pieredze – būt šeit. Liekas, ka grūtākā spēle turnīrā bija pirmajā sacensību dienā, kad grupā trijos setos zaudējām Ukrainas pārim Jeva Serdjuka/Darja Romaņuka,” pēc fināla teica uzvarētājas.

Paegle/Martini-Ādamsone bija turnīra lielākais pārsteigums, ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveicot turnīra galvenās favorītes Līvu Ēberi un Denielu Konstantinovu, bet pusfinālā ar 2-0 (25:23, 22:20) – arī Martu Ozoliņu un Luīzi Skrastiņu (4.). Otrā pusfinālā Križanauskaite un Rudkovska ar 2-1 (14:21, 21:18, 15:10) pieveica jauno Ukrainas duetu Jeva Serdjuka/Darja Romaņuka (6.).

Spēlē par 3. vietu Serdjuka un Romaņuka ar 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja mājinieces Ozoliņu un Skrastiņu. Pirmajā setā dažu punktu pārsvaru panāca mājinieces (7:5), taču seta vidū ar 13:10 vadībā jau bija ukrainietes, kuras pēc Skrastiņas serves tīklā uzvarēja ar 21:18. Otrajā setā pēc vairākām Ozoliņas kļūdām servju uzņemšanā ukrainietes panāca 7:4 pārsvaru. Tomēr tūlīt pēc vairākām labām Skrastiņas servēm vadībā ar 8:7 jau bija latvietes. Līdzīgā spēlē uzvaru pēc Romaņukas uzbrukuma ar 21:19 svinēja ukrainietes.

“Esam laimīgas par izcīnīto trešo vietu. Mums patika te spēlēt, un arī laiks bija labs,” apmierināts ar paveikto Latvijā bija Ukrainas pāris.

Foto: Artūrs Stiebriņš (Latvijas Volejbola federācija)

Jau trešo gadu sacensības notiek roku rokā ar čempionāta ģenerālsponsoru – pašmāju mājas, dārza, remonta un būves preču veikalu tīklu DEPO. DEPO darītājiem pievienojušies Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, būvuzņēmums “Restaurators”, viesu nams “Kalna Raskumi”, “Tocha”, ”Eco Baltia Vide”, “Venden”, Latvijas Televīzija, “Klubs”, “Radio SWH” un sadarbības pašvaldības – Jūrmala, Saulkrasti, Cēsis, Liepāja un Ventspils –, kā arī citi sadarbības partneri.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu