Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Sautgeits skaidro Anglijas izlases zaudējuma iemeslus (1)

Gerets Sautgeits
Gerets Sautgeits Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas izlases galvenais treneris Gerets Sautgeits izteicies par piedzīvoto zaudējumu Eiropas čempionāta (EČ) finālā, kurā angļi ar 1:2 atzina Spānijas valstsvienības pārākumu.

Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām Spānijas labā guva Mikels Ojarsabals. Pirms tam spāņiem izcēlās Niko Viljamss, bet Anglijai vārtus guva Kouls Palmers, kurš panāca 1:1. 

Foto: Eiropas futbola čempionāta fināls: Spānija – Anglija

"Cīnījāmies līdz galam. Domāju, ka nekontrolējām bumbu pietiekoši labi. Labi spēlējām aizsardzībā, bet, kad bumba nonāca mūsu rīcībā, netikām ārā no spiediena. Līdz ar to pretinieks kontrolēja spēli, un tas mūs nogurdināja," BBC citēts Sautgeits. "Tomēr spējām panākt izlīdzinājumu. Pamatlaika izskaņā varējām gūt arī otros vārtus... Bet es domāju, ka Spānija bija labākā komanda šajā turnīrā."

Anglija Eiropas meistarsacīkšu finālā iekļuva otro reizi pēc kārtas. Spānijai šis bija jau piektais fināls. Arī 1964., 2008. un 2012. gadā Spānija kļuva par Eiropas čempioni.

"Par sliktu nospēlēja arī tas, ka mums bija par vienu dienu mazāk, lai sagatavotos. Un tomēr 80 minūtes mēs bijām spēlē. Lai sagatavotos šim mačam, mums bija mazāk laika nekā pretiniekam," pauda Anglijas izlases galvenais treneris. 

Foto: Spāņu futbolistu svinības pēc triumfa EURO 2024

2021. gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Ar četrām zelta medaļām Spānija kļuvusi par titulētāko izlasi Eiropas čempionātā. Iepriekš tā rekordistes godu dalīja ar Vāciju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu