Vasara pilnbriedā, Eiropas futbola čempionāts beidzies, arī sapnis par Latvijas basketbolu Parīzes olimpiskajās spēlēs izplēnējis, kurš gan šādā karstā laikā domā par hokeju. Bet! Vismaz Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kopā ar draugiem slido jau gandrīz mēnesi. Varētu taču paslinkot… Vai tad meistarības maz? Pērn pēc Tamperes bronzas viens otrs cerēja, ka NHL nu plīsīs pušu no latvju bronziniekiem, bet reālais Tamperes pienesums bija rakstāms vienskaitlī, turklāt tas nopelnīts nevis uz Somijas, bet Čehijas čempionāta ledus.

Pilnai laimei Uvim Balinskim pietrūka varbūt kādas spēles Stenlija kausā, taču, salīdzinot ar pērno cerību vasaru, šī ir bijusi pat ražīgāka. No šā gada pasaules čempionāta Ostravā pagaidām nekas nav dzirdēts tikai par vienu – par aizsargu Kārli Čuksti. Pārējiem līgumi uz jauno sezonu bija pirms Ostravas, vai arī tie jau parakstīti.

Vispirms par tiem, kam līgumi bija. Ostravā – HC “Vitkovice” joprojām slidot varēs brāļi Bukarti, Robertam garantētas pat divas sezonas, Rihardam pagaidām tikai nākamā. To, ka Bukarti ir vērtība Čehijas hokeja otrajā galvaspilsētā, varēja just visu pasaules čempionāta laiku. Roberts vispār uzskatāms par mūsu hokeja lāpnesi čehu zemē – pateicoties viņa ražīgai spēlei, bet ne tikai, nu Čehijas ekstralīgā būs vismaz deviņi mūsējie.

Kristaps Zīle (Litvinovas “Verva”) un Ralfs Freibergs (Hradeckrāloves “Mountfield”) paliek savās vietās, aprīļa beigās oficiāli par Ralfa kluba biedru jau bija kļuvis Oskars Batņa (Mikeli “Jukurit”). Vai tad Somijas augstākā līga (Liiga) nav spēcīgāka par čehu Extraliga? Varbūt, bet hokejs nav tikai sports, bet arī bizness, un Čehijā maksājot vairāk nekā Somijā. Ja vēl labu vārdu par tevi aizlicis tautietis… Jānis Jaks rūpniecisko Litvinovu nomainījis pret kūrortu Karlovivaros, droši vien klāt nākusi arī piešprice līgumā. Jānis kūrortā nebūs vientuļš – no slovāku “Nove Zamky” uzaicināts augumā raženais un pērn Slovākijā ļoti rezultatīvi spēlējušais Roberts Mamčics. Vai liepājnieks uzaicinājumu nopelnīja Ostravā? Ļoti iespējams, plusus tur viņš nopelnīja noteikti.

Ap Ziemassvētkiem daudz bija runu...