Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Sesks skaidro neveiksmes iemeslu, kas liedza kāpt uz goda pjedestāla

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks
Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks Foto: Jānis Asaris/LETA

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien Liepājā pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā pēdējā ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ nenosargāja vietu uz goda pjedestāla.

Otro reizi karjerā startējot augstākajā WRC klasē, Sesks līdz pat Latvijas rallija noslēdzošajam ātrumposmam saglabāja vietu pirmajā trijniekā.

Kļuvušu par pirmo latvieti, kas uzvarējis kādā no WRC ātrumposmiem, liepājnieku pēdējā "dopā" piemeklēja tehniskas problēmas ar automašīnas transmisiju.

Tehniskās ķibeles dēļ sacīkšu noslēdzošajā ātrumposmā Sesks un Francis ieguva vien 18. vietu, kopvērtējumā no trešā vietas atkāpjoties uz septīto pozīciju.

"Svētdienas pirmajā ātrumposmā pēc tramplīnā piedzīvotā lēciena cerēju, ka mašīnai nekas nav nolauzts. Ar "Rally2" mašīnu tur varētu braukt ar pilnu jaudu, bet "Rally1" mašīnā tā nebija prātīgākā izvēle," organizatori citē Sesku.

"Ātrumposmi ir ļoti skaisti, un ātrie gabali ir satriecoši. Turpinājumā pieļāvām lielu kļūdu, kas maksāja vairākas sekundes, – krustojumā izbraucām pārāk plaši, tādēļ zaudējām vairākas sekundes," turpināja Latvijas rallija pilots.

WRC posmā, kas Latvijā risinājās pirmo reizi, par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere. Otro vietu izcīnīja francūzis Sebastjans Ožjē, bet trešo – igaunis Ots Tanaks.

"Zinājām, ka Tanaks tuvojas, tomēr nolēmām tam neveltīt pārāk lielu uzmanību, jo viņš tomēr ir pasaules čempions," sacīja Sesks.

"Savukārt pēdējā ātrumposmā jau no pirmā līkuma sapratām, ka cīņa ir beigusies auto transmisijas problēmas dēļ," sarūgtinājumu pauda Latvijas autosportists.

"Bet prieks sagādāt jums svētkus! Katrā ziņā šie bija svētki arī mums," piebilda 24 gadus vecais Sesks, kurš jūnija beigās debitēja WRC, izcīnot piekto vietu Polijas rallijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu