Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

WRC čempions Tanaks slavē Sesku: Viņš paveica satriecošu darbu

Igaunijas rallija pilota Ota Tanaka ekipāža
Igaunijas rallija pilota Ota Tanaka ekipāža Foto: AFP/Scanpix

2019. gada sezonas pasaules rallija čempionāta (WRC) kopvērtējuma uzvarētājs Igaunijas pilots Ots Tanaks pēc Latvijā aizvadītā posma paudis lielas uzslavas Latvijas autosportistam Mārtiņam Seskam.

Jau vēstīts, ka pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien izcīnīja septīto vietu WRC posmā, kas pirmo reizi risinājās Latvijā.

Tehniskās ķibeles dēļ sacīkšu noslēdzošajā ātrumposmā Sesks un Francis ieguva vien 18. vietu, kopvērtējumā no trešā vietas atkāpjoties uz septīto pozīciju.

Vēsturiskajā Latvijas rallijā par uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere, otro vietu izcīnīja francūzis Sebastjans Ožjē, bet trešo – Tanaks.

"Rīta ātrumposms bija ļoti sarežģīts. Visa rallija laikā mums bija ļoti grūti uzķert nepieciešamo ritmu. Plūdenums bija zudis, taču centos paveikt maksimumu," organizatori citē Tanaku.

"Visu akcentu liku uz to, lai svētdienā iegūtu pēc iespējas vairāk punktu. Pēdējā ātrumposmā mazliet sagriezos, jo apstākļi bija ļoti sarežģīti," piebilda Igaunijas rallija pilots.

2024. gada WRC sezonas kopvērtējumā Tanaks ierindojas otrajā vietā, bet līderis patlaban ir beļģis Tjerī Nevils. Šosezon paredzēti vēl pieci posmi –  Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

"Jāsaka, ka Sesks paveica satriecošu darbu. Viņš var pazīt ceļus, taču neviens nevar noliegt viņa braukšanas prasmes. Lai arī kāds būtu gala iznākums, pjedestāls ar pirmo piegājienu būtu lielisks rezultāts, taču šie notikumi tikai padarīs viņu stiprāku. Viņš lika mums cīnīties vēl smagāk. Malacis!"

36 gadus vecais Tanaks ir 2019. gada WRC sezonas kopvērtējuma uzvarētājs, 2022. gadā viņš izcīnīja otro vietu, bet 2017., 2018. un 2020. gadā trešo pozīciju.

Otro reizi karjerā startējot augstākajā WRC klasē, Sesks līdz pat Latvijas rallija noslēdzošajam ātrumposmam saglabāja vietu pirmajā trijniekā.

Kļuvušu par pirmo latvieti, kas uzvarējis kādā no WRC ātrumposmiem, liepājnieku pēdējā "dopā" piemeklēja tehniskas problēmas ar automašīnas transmisiju.

24 gadus vecais Sesks jūnija beigās debitēja WRC, izcīnot piekto vietu Polijas rallijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu