Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Tenaks atvainojas par saviem izteikumiem, FIA sākusi izmeklēšanu (7)

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) sākusi izmeklēt incidentu, kad pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma 14. ātrumposmā igaunis Ots Tenaks uz ceļa sadūrās ar piepūšamo arku.

Britam Elfinam Evansam ("Toyota GR Yaris") uztriecoties piepūšamajai arkai, nākamais braucējs - Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") - ar savu spēkratu sapinās tajā, un ātrumposms tika apturēts uz nepilnu pusstundu.

Sarkanais karogs netika pacelts uzreiz, bet tikai tad, kad Tenaks bija apturējis automašīnu un atbrīvojis to.

"Tas labi raksturo sacensību vadības centra darbu. Izskatās, ka viņi baudīja labu vīnu un ēdienu. Tajā pašā laikā no kameras varēja redzēt, ka ceļš ir bloķēts, bet mašīna tuvojas. Labi pastrādāts, vadības centr! Jūs tiešām rūpējaties par mums. Labi pastrādāts," pēc ātrumpsoma sacīja Tenaks. "Esam veseli, bet kāda velna pēc? Tieši kameras priekšā. Varēja redzēt, ka ceļš ir aizšķērsots, bet sacensības turpinājās. Cerams, ka tas bija labs vīns."

"Hyundai Shell Mobis" komandas vadītājs Sirils Abitebuls aicināja veikt notikušā izmeklēšanu, lai turpmāk no šādām situācijām izvairītos.

Foto: Erakogu

Pēc rallija FIA, Latvijas rallija posma organizatori un "Hyundai" nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, apstiprinot, ka incidents tiks izmeklēts un Tenaks atvainojies par saviem izteikumiem.

"Pēc incidenta ar Tenaku 14. ātrumposmā notiek rūpīga FIA pārbaude. Ots Tenaks un komandas pārstāvis tikās ar FIA amatpersonām uz vietas, lai novērtētu situāciju, kas visiem šķita potenciāli bīstama.

Pārrunājot radušos situāciju, Tenaks piekrita, ka viņa komentāri pēc ātrumposma nebija sporta labākajās interesēs, taču tie bija emociju karstumā. Viņš atvainojās par saviem izteikumiem par vadības centru un atzinīgi novērtēja gaidāmo izmeklēšanu," teikts paziņojumā.

Posma kopvērtējumā uzvaru svinēja soms Kalle Rovanpera ("Toyota GR Yaris"), kurš otrās vietas ieguvēju francūzi Sebastjanu Ožjē ("Toyota GR Yaris") apsteidza par 39,2 sekundēm, bet Tenaks atpalika minūti un 4,5 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Mārtiņš Sesks ("Ford Puma"), kurš pirms noslēdzošā ātrumposma vēl atradās trešajā vietā, kopvērtējumā piekāpās Somijas pilotam par divām minūtēm un 45,4 sekundēm un ierindojās sestajā pozīcijā. 20. ātrumposmā Latvijas ekipāžu piemeklēja tehniskas ķibeles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu