Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Drift Masters sacensībās Biķerniekos piedalīsies vairākas drifta zvaigznes

Foto: Andris Smilšarājs

Nākamnedēļ Biķernieku trasē norisināsies Drift Masters čempionāta 4. posms “Drift King of Riga”. Sacensībās piedalīsies 50 labākie drifta braucēji no vairāk nekā 20 valstīm, tai skaitā Džeimss Dīns, pašmāju braucējs Kristaps Blušs, Pjotrs Wieceks, slavenais Adams LZ un citi spēcīgi drifta piloti.

Sacensības šogad sāksies jau ceturtdien ar brīvajiem treniņiem, piektdien, 2. augustā, būs pirmā oficiālā sacensību diena ar oficiālajiem treniņiem, kvalifikācijas braucieniem un īpašo “shake down” tandēmu sesiju, bet sestdien, 3. augustā, sacensības sāksies ar tandēmu treniņiem, kam sekos labāko TOP32 sportistu tandēmu braucieni.

Lai uz starta redzētu visus sportistus, apmeklētāji tiek aicināti piektdien apmeklēt gan treniņus, gan, protams, kvalifikācijas braucienus. Visas iegādātās ieejas biļetes apmeklētājiem ir derīgas uz visām norises dienām, kad norisināsies Drift Masters Rīga posms.

Sestdien jeb galvenajā sacensību dienā, 3. augustā, paralēli driftam skatītājiem būs iespēja vērot arī īpašo “Half time show”, kur piedalīsies viens no Red Bull atlētiem, kā arī apmeklēt drifta braucēju autogrāfu sesiju.

Sacensībās uz starta kopā izies 5 Formula Drift braucēji. Viens no viņiem - Džeimss Dīns, sportists, kurš slavu izpelnījies, kļūstot par vairākkārtēju Formula Drift un Eiropas drifta čempionu, un vienmēr Latvijas līdzjutēji Džeimsu sagaida trasē kā savējo. Uzvarējis Džeimss Biķerniekos nav kopš 2020. gada un noteikti darīs visu, lai atgrieztos uz pjedestāla savā mīļākajā trasē. Biķerniekos viens no lielākajiem Džeimsa konkurentiem būs poļu braucējs Pjotrs Vieceks, kurš, starp citu, Rīgā uzvarēja gan 2022., gan 2021. gadā.

Kā trešais sportists jāpiemin Adam LZ, kurš aizvada savu pirmo pilno sezonu arī Eiropā, viņš ir viens no populārākajiem drifta braucējiem, kuram sociālajā vietnē Instagram ir 1,7 miljoni sekotāju, bet Facebook 1,2 miljoni. Un, protams, pašmāju drifta zvaigzne Kristaps Blušs, kurš ir ne tikai vienīgais Latvijas sportists, kurš piedalījies Formula D čempionātā, bet sezonas atklāšanas posmā, tieši konfigurācijā, kuru brauks Drift Masters sacensībās, ieguva pirmo vietu.

Foto: Publicitātes foto

Starp visiem sportistiem jāizceļ arī igaunis Kevins Pesurs, kurš pašlaik pārliecinoši aizvada savu 2024. gada sezonu, iesācis to ar uzvaru Drift Masters 1. posmā Spānijā, un atrodoties 4. vietā kopvērtējumā. Protams, uz starta arī šogad redzēsim spēcīgos drifta brāļus Šanahanus no Īrijas, kuri ir vieni no vadošajiem drifta braucējiem Eiropā. Šogad arī Konors Šanahans ir viens no Formula Drift braucējiem un, starp citu, sasniedzis arī savu pirmo pjedestālu Amerikā. Nevaram nepieminēt Somijas sportistu, viens no spilgtākajiem braucējiem, un pašlaik arī kopvērtējuma līderi - Lauri Heinonenu, kurš posmu pēc posma turpina demonstrēt arvien labākus rezultātus un Somijas posmā, jūlija sākumā, beidzot sasniedza arī savu pirmo augstāko pjedestālu drifta karjerā. Lauri ir gatavs turpināt aizstāvēt savu līdera titulu, un viņam palīdzēs lielais somu līdzjutēju skaits Rīgā.

Pašlaik biļetes vēl ir pieejamas, ir izpārdoti 3 sektori - A/D/VIP, bet ir vēl pieejamas biļetes uz PT sektoriem, kur šoreiz tribīnes būs uzbūvētas gar trases malām, veidojot sirreālu kolizeja atmosfēru Biķerniekos. PT sektora biļete ne tikai jums dos iespēju divas pilnas dienas baudīt drifta sacensības, bet arī noteiktos laikos apmeklēt dalībnieku parku un satikt sportistus, un papildus tam visam, sacensību laikā, varēs mainīt savas sēdvietas, izvēloties kādu no 3 PT tribīnēm. Vienīgais, ko organizatori atgādina, ka arī PT sektorā ir ierobežots skaits sēdvietu, nekavējieties ar biļešu iegādāšanos, jo 2023. gada sezonā nedēļu pirms sacensībām biļetes bija izpārdotas.

Visus apmeklētājus organizators aicina iepazīties ar aktuālo un noderīgo informāciju, kura ir apkopota www.driftkingofriga.com: sacensību noteikumi, ko atļauts ienest, ko aizliegts, pilnais dalībnieku saraksts, sektoru karte, kā arī, protams, vispārīga informācija par un ap sacensībām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu