Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

LFF pārbaudīs RFS futbolistu iespējamo atbalstu Krievijai un Putinam

RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ērikas komiteja sākusi noskaidrot apstākļus par iespējamiem RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva Krieviju atbalstošiem izteikumiem, otrdien pavēstīja LFF.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs noticis incidents, kurā Žaleiko māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu, nosaukusi viņus par fašistiem un piesaukusi Vladimiru Putinu, kurš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos līdzjutējus.

Kā vietnē "X" vēsta liecinieki, pēc tam konfliktā iesaistījies arī Žaleiko un Marhijevs, pievienojoties futbolista mātes paustajam.

"Ētikas komiteja ir sākusi skaidrot un vērtēt notikušā apstākļus jautājumā par RFS futbolistu Gļeba Žaleiko un Adama Marhijeva iespējamajiem naidu kurinošajiem un uz Krievijas atbalstīšanu vērstajiem izteikumiem, tai skaitā pieprasot iesaistīto pušu paskaidrojumus. Par to, vai tiks ierosināta ētikas pārkāpuma lietvedība, tiks lemts, vadoties no saņemtās informācijas un citiem faktiem," teikts LFF paziņojumā.

LFF pievērsa uzmanību notikušajam tikai nepilnu mēnesi vēlāk, bet RFS nav komentējusi savas komandas pārstāvju rīcību.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu