Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS futbolists Žaleiko: Nekad neesmu atbalstījis karu vai agresoru

Gļebs Žaleiko.
Gļebs Žaleiko. Foto: Latvijas Virslīga/tonybetvirsliga.lv

RFS futbolists Gļebs Žaleiko konfliktā, kas izcēlies Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā, nepauda atbalstu karam un vēlējies tikai aizstāvēt savu māti, otrdien vietnē "Instagram" pavēstīja futbolists.

28.jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs noticis incidents, kurā Žaleiko māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu, nosaukusi viņus par fašistiem un piesaukusi Vladimiru Putinu, kurš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos līdzjutējus. Kā vietnē "X" vēsta liecinieki, pēc tam konfliktā iesaistījies arī Žaleiko un vēl viens RFS spēlētājs Adams Marhijevs, pievienojoties futbolista mātes paustajam.

Šonedēļ arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja sāka noskaidrot apstākļus par to, vai nepieciešams ierosināt ētikas pārkāpumu lietvedību.

"Vēlējos izteikties pats, neatstājot nekādu vietu interpretācijām. Mana pozīcija ir vairāk kā skaidra. Neatbalstu un nekad neesmu atbalstījis karu vai agresoru. Atbalstu un turpināšu atbalstīt Ukrainu," norādīja futbolists.

"Kā jau jebkurš dēls, kurš mīl savu ģimeni, spēles laikā ieraudzīju konfliktu tribīnēs un, neiedziļinoties detaļās, tajā iesaistījos ar vienīgo mērķi aizstāvēt mammu. Neredzēju un nedzirdēju konflikta iemeslus. Ļāvos emocijām, kas ir cilvēcīgi šādā situācijā. Atvainojos faniem un tiem, ko ar savu rīcību, iespējams, aizvainoju," viņš turpināja.

Otrdien vietnē "X" RFS vienība norādīja, ka ir informēta par notikumiem otrās komandas mačā, taču turpinās apstākļu noskaidrošana. Šobrīd RFS vienība ir Norvēģijā, kur otrdien aizvadīs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo spēli pret Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu