Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Laksa basketbolistes karjeru turpinās Skio "Famila"

Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kitija Laksa karjeru turpinās Itālijas vicečempionē Skio "Famila", vēsta klubs.

Tā Laksai ir atgriešanās Itālijas klubā, kurā viņa spēlēja arī 2021./2022. gada sezonā.

Klubs uzsver Latvijas basketbolistes punktu gūšanas un trīspunktu metienu prasmes, kā arī "slepkavas instinktu", kas bieži palīdz uzvarēt vissarežģītākajos mačos.

Savā pirmajā sezonā "Famila" komandā Laksa vidēji katrā A sērijas spēlē guva 14 punktus ar 50% precizitāti divpunktu un 41% - trīspunktu metienos, bet Eirolīgā sakrāja 11,8 punktus ar 40% precizitāti divpunktu un 40% - trīspunktu metienos.

"Esmu priecīga sākt jauno sezonu oranžajā spēļu kreklā", saka Laksa pēc atgriešanās komandā, ar līdzjutēju atbalstu solot sasniegt kluba izvirzītos mērķus.

"Mēs zinām, kas notika pirms diviem gadiem, un mēs par to ilgi runājām ar Laksu. Mēs zinām, ka starpnieki dažkārt rada neizpratni, un radās pārpratums, kas, runājot pa telefonu un klātienē tajās reizēs, kad tikāmies ar Kitiju, tika atrisināts piecu minūšu laikā," atklāj kluba ģenerālmenedžeris Paolo de Andželiss, piebilstot, ka vispriecīgākais par Laksas atgriešanos komandā ir komandas prezidents Marčello Čestāro.

"Kad kāda spēlētāja dara visu, lai ierastos Skio, mums tā ir lieliska zīme. Mēs atceramies, ka viņa nāk no "Fenerbahce", kluba ar lielāko budžetu Eiropā, ar kuru kopā viņa tikko ir uzvarējusi Eirolīgā," bilst de Andželiss.

Jūlija sākumā Eirolīgas čempione Stambulas "Fenerbahce" pavēstīja, ka klubs ar basketbolisti neturpinās pēc formulas 1+1 noslēgto līgumu.

Laksa palīdzēja Turcijas klubam otro gadu pēc kārtas uzvarēt Eirolīgā, iegūt FIBA Eiropas Superkausu, kā arī ceturto reizi pēc kārtas uzvarēt Turcijas čempionātā un triumfēt Turcijas kausa izcīņā.

Aizvadītajā sezonā Turcijas līgā basketboliste vidēji 23,3 minūtēs guva 9,6 punktus, kā arī sakrāja 2,9 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles, realizējot 42,5% tālmetienu un 100% soda metienu.

Eirolīgā Laksa vidēji 12,4 minūtēs laukumā guva 2,5 punktus, kā arī sakrāja 1,2 atlēkušās bumbas un 0,5 rezultatīvas piespēles, realizējot 28,1% tālmetienu un 100% soda metienu.

No 2013. līdz 2015. gadam un no 2019. līdz 2021. gadam basketboliste spēlēja "TTT Rīga" komandā, bet pa vidu - Dienvidfloridas Universitātes komandā ASV studentu čempionātā (NCAA).

2021. gadā Laksa Turcijā pussezonu aizvadīja "Kayseri" komandā, nākamajā sezonā kļuva par Itālijas čempioni un kausa ieguvēju "Famila" sastāvā, bet 2022./2023. gada sezonu pavadīja citā Itālijas vienībā Boloņas "Virtus".

Laksa kopš 2013. gada spēlē Latvijas sieviešu izlasē, bet pirms tam - arī Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlasēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu