Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS piedzīvo smagu sakāvi pirmajā spēlē ar "Bodo"/"Glimt"

RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempionvienība futbolā RFS otrdien izbraukumā cieta smagu zaudējumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē.

RFS ar 0:4 (0:3) piekāpās Norvēģijas čempionei "Bodo"/"Glimt".

Rezultātu jau otrajā minūtē guva mājinieki. Augusts Mikelsens pa laukuma kreiso pusi ar bumbu ieskrēja rīdzinieku soda laukumā un raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī - 1:0 mājinieku labā.

Arī turpmākajā spēles gaitā pārsvars bija mājinieku pusē, un pēc ātra Būdes komandas uzbrukuma pirmais pie vārtsarga Fabrisa Ondoā atvairītās bumbas bija Ulriks Saltness, pārsitot bumbu pāri uz zāliena guļošajam vārtsargam - 2:0.

22. minūtē Ondoā atvairīja Patrika Berga spēcīgu sitienu vārtu labajā stūrī.

40. minūtē pēc vēl vienas teicamas saspēles mājinieku izpildījumā rezultāts kļuva graujošs. Pēc Saltnesa piespēles no soda laukuma kreisās puses, bumbu tukšā vārtu labajā stūrī no vārtu priekšas raidīja Oskars Kapskarmo.

73. minūtē Mikelsena sitiens lidoja tikai nedaudz garām vārtu labajam stūrim, bet trīs minūtes vēlāk pēc stūra sitiena izspēles Mikelsens no RFS soda laukuma kreisā stūra ar grieztu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā augšējā stūrī, bumbai vispirms atsitoties pret vārtu stabu - 4:0.

RFS tas bija smagākais zaudējums Eiropas kausu vēsturē. 2022./2023. gadā UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā ar 0:3 tika zaudēts Florences "Fiorentina" un Stambulas "Bašakšehir".

Atbildes spēle notiks 31. jūlijā Rīgā. Uzvarētāja divu maču summā kvalifikācijas trešajā kārtā stāsies pretī Latvijas futbolista Kaspara Dubras pārstāvētajai Lietuvas čempionei "Panevežys" vai Polijā zelta medaļas izcīnījušajai Bjalistokas "Jagiellonia".

Zaudētāja nonāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kurā tiksies ar dāņu kluba "Midtjylland" un Andoras vienības "Santa Coloma" pāra zaudētāju.

Lai iekļūtu Čempionu līgas pamatturnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Norvēģijas vienība bija brīva no kvalifikācijas pirmās kārtas, bet RFS divu maču summā ar 7:0 uzvarēja Ziemeļīrijas čempioni "Larne".

Rīdzinieki ar 56 punktiem 22 mačos ir Latvijas čempionāta līderi. Arī "Bodo"/"Glimt" ar 36 punktiem 16 spēlēs Norvēģijas čempionātā ieņem pirmo vietu.

Pagājušajā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

"Bodo"/"Glimt" pagājušajā sezonā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un izšķirošo "play-off" kārtu un spēlēja Konferences līgas grupu turnīrā. Būdes komanda ieņēma otro vietu apakšgrupā, bet izslēgšanas spēlēs zaudēja pirmajā kārtā, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax".

Sacensību fināls notiks 2025. gada 31. maijā Minhenē.

Iepriekšējās sezonas finālā Londonā Madrides "Real" futbolisti ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu