Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Morozs: Nedomāju, ka "Bodo"/"Glimt" ir tik ļoti stipra komanda

Viktors Morozs
Viktors Morozs Foto: SA

Latvijas čempionvienībai futbolā RFS Eiropas kausos vēl ne pret vienu pretinieku nav bijis tik grūtas spēles kā otrdien izbraukumā ciestajā zaudējumā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē, pēcspēles komentārā atzina RFS galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS otrdien ar 0:4 (0:3) piekāpās Norvēģijas čempionei "Bodo"/"Glimt".

"Esam spēlējuši gan ar Florences "Fiorentina", gan Beļģijas "Gent", taču no visām komandām šodien pretinieks ar spēles zīmējumu, ātrumu, ar to, kā mēs varam reaģēt uz pretinieka spēli, bija visstiprākais," atzina Morozs.

"Zināju, ka tā ir stipra komanda, bet nedomāju, ka tik ļoti. Mums vēl Eiropas kausos ne pret vienu pretinieku nav bijis tik grūtas spēles, kā tas bija šodien," teica treneris, piebilstot, ka, protams, komanda gribēja labāku rezultātu, taču viņš visi spēlētāji laukumā spēlēja no sirds.

Pirmie vārti tika zaudēti jau otrajā minūtē, kad Augusts Mikelsens pa laukuma kreiso pusi ar bumbu ieskrēja rīdzinieku soda laukumā un ar grieztu sitienu raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī.

"Pirmo vārtu zaudējumā rīkojāmies nedaudz nepareizi. Ne tā mēs gribējām sākt spēli un šādās situācijās rīkoties aizsardzībā," teica treneris.

"Kopumā varēja redzēt, ka Norvēģijas klubs ir cita līmeņa komanda ar citiem ātrumiem un lēmumu pieņemšanu," pretiniekus slavēja Morozs.

Viņš stāstīja, ka tā nevar teikt, ka kāds no spēlētājiem nospēlēja vāji. Visi cīnījās, bet likās, ka "vienmēr laukumā mums bija par vienu spēlētāju mazāk".

Pārtraukumā tika pamainīts spēlētāju izvietojums laukumā. Morozs atgādināja, ka aizsargam Danielam Balodim labajā malā ne visai patīk spēlēt vienam pret vienu, bet pretinieks izmantoja hibrīdshēmu, kas ļāva viņu uzbrukuma kreisajā malā būt par vienu spēlētāju vairāk.

"Zinājām, ka būs grūti, cerējām, ka tiksim galā, bet dažās situācijās tomēr netikām galā," saka treneris, uzsverot, ka otrajā puslaikā spēles shēma laukumā tika pamainīta uz 4-5-1, kas netika lietota jau kopš spēles sākuma, jo bija bažas, ka tas dos iespējas Patrikam Bergam ar piespēlēm izvirzīt labās uzbrukuma situācijās pretinieku spēlētājus. Morozs atzina, ka otrajā puslaikā arī Norvēģijas klubs pēc lielās rezultāta starpības nedaudz samazināja apgriezienus, kas RFS futbolistiem ļāva maču aizvadīt līdzīgākā cīņā.

"Drusku vairāk, man liekas, mēs varējām gūt no situācijām, kad bijām ar bumbu. It kā bija plāns, it kā visu pareizi darījām. Brīžiem bija labi risinājumi, ar ko nepietika," atzīst treneris.

Viņš saka, ka laukumā pretinieki it kā spēlēja tāpat, kā tas bija darīts iepriekš skatītajos video, taču pretargumentus šai spēlei rast neizdevās.

Emersons Dioklesianu jau devītajā minūtē guva savainojumu un tika nomainīts pret Sedriku Kuadio.

Morozs bilda, ka Emersonam otrdien bija paredzēta svarīga loma laukumā.

"Zaudējām svarīgu spēlētāju uzbrukumā, taču arī Kuadio ļoti labi iesaistījās spēlē," teica treneris, apstiprinot, ka bija plāns Kuadio laist laukumā, taču vēlāk - otrajā puslaikā.

Morozs tic, ka Rīgā būs savādāka spēle, jo pretinieki tagad ir labāk pazīstami.

"Naivi būtu cerēt, ka mēs tiksim nākamajā kārtā pēc rezultāta 0:4 pirmajā spēlē, taču vajag nospēlēt cienījami," saka treneris. "Cīnīsimies konkrētajā spēlē un redzēsim, kā mums veiksies."

RFS tas bija smagākais zaudējums Eiropas kausu vēsturē. 2022./2023. gadā UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā ar 0:3 tika zaudēts Florences "Fiorentina" un Stambulas "Bašakšehir".

Atbildes spēle notiks 31. jūlijā Rīgā. Uzvarētāji divu maču summā kvalifikācijas trešajā kārtā stāsies pretī Latvijas futbolista Kaspara Dubras pārstāvētajai Lietuvas čempionei "Panevežys" vai Polijā zelta medaļas izcīnījušajai Bjalistokas "Jagiellonia". Pirmajā mačā ar 4:0 viesos pārāka bija Polijas komanda.

Zaudētāja nonāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kurā tiksies ar dāņu kluba "Midtjylland" un Andoras vienības "Santa Coloma" pāra zaudētāju. Pirmajā mačā viesos ar 3:0 uzvarēja dāņi.

Lai iekļūtu Čempionu līgas pamatturnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Sacensību fināls notiks 2025. gada 31. maijā Minhenē.

Iepriekšējās sezonas finālā Londonā Madrides "Real" futbolisti ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu