Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Riga FC" uzveic Polijas vicečempioni "Šlask" (600)

UEFA Konferences līga
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas vicečempione futbolā "Riga" trešdien savā laukumā UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajās kārtas pirmajā mačā izcīnīja uzvaru.

"Riga" mājās ar 1:0 (1:0) pārspēja Polijas vicečempioni Vroclavas "Šlask".

Pēc spēlētām sešām minūtēm no laukuma centra uz viesu vārtiem piespēlēja Muameds Ngoms un pēc pretinieku neuzmanīgas spēles aizsardzībā bumba nonāca pie Osejnū Njanga, kurš precīzi raidīja bumbu vārtos.

Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki turpināja vairāk uzbrukt uz Vroclavas komandas vārtiem, kas rezultējās pretiniekiem divās dzeltenajās kartītēs jau pirmā puslaika laikā.

Tuvojoties pamatlaika izskaņai, rīdzinieki tika pie diviem stūra sitieniem pēc kārtas, taču abu izspēlē neizdevās nogādāt bumbu uz pretinieku vārtu priekšu. Nepilnas deviņas minūtes vēlāk jau Rihardam Matrevicam vajadzēja glābt "Riga" no zaudētiem vārtiem.

Kompensācijas laikā iniciatīvu pārņēma "Šlask" un pēdējā minūtē vēl mēģināja iekarot mājinieku vārtus, bet "Riga" nosargāja panākumu.

Atbildes spēle Vroclavā norisināsies 1.augustā.

"Riga" Latvijas čempionātā ar 52 punktiem 23 mačos ieņem otro vietu, bet Polijas klubs piektdien Polijas čempionātu uzsāka ar neizšķirtu savā laukumā mačā ar Gdaņskas "Lechia", iepriekšējās sezonas meistarsacīkstēs ieņemot otro vietu.

Rīdzinieki Eiropas kausos piedalās septīto sezonu pēc kārtas, 2019./2020.gada sezonā tiekot līdz Eiropas līgas "play-off" kārtai, bet divas sezonas vēlāk - līdz Eiropas Konferences līgas "play-off" duelim. Iepriekšējā sezonā "Riga" Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā tika līdz trešajai kārtai, divu spēļu summā ar 0:5 piekāpjoties Enshedes "Twente" no Nīderlandes.

"Slask", kas pirmoreiz Eiropas kausos spēlēja 1975./1976.gada sezonā, lielākais panākums ir nākamajā sezonā sasniegtais Eiropas valstu kausu ieguvēju kausa ceturtdaļfināls. Pagājušajā sezonā Polijas klubs Eiropas kausiem nekvalificējās.

Pāra uzvarētāja trešajā kārtā tiksies ar Šveices klubu "St.Gallen" vai Kazahstānas vienību "Tobol".

Trešdien plkst.21.45 Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo maču aizvadīs arī "Auda", kas viesos tiksies ar Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville".

Jau ziņots, ka "Liepāja" kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Fēru salu komandai Leirvikas "Vikingur".

Savukārt RFS otrdien Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas mačā izbraukumā ar 0:4 zaudēja Norvēģijas komandai "Bodo"/"Glimt".

Sacensību fināls notiks 2025.gada 28.maijā Polijas pilsētā Vroclavā.

Iepriekšējās sezonas finālā Atēnās Pirejas "Olympiacos" futbolisti papildlaikā ar 1:0 pārspēja Itālijas "Fiorentina".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu