Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Lauris Strautmanis: Varbūt nebiju līdz galam koncentrējies (1)

Lauris Strautmanis
Lauris Strautmanis Foto: Māris Vancevičs/LOK

Lauris Strautmanis sestdien Šatorū Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma 21. vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē un finālam nekvalificējās. Tomēr Olimpiādes spēles viņam vēl nav beigušās.

Latvijas sportists sašāva 572 punktus, atsevišķās sērijās sasniedzot rezultātu 96, 93, 96, 95, 96 un 96 punkti un ierindojoties 21. vietā 33 šāvēju konkurencē.

"Līdz finālam pietrūka 5 punkti," pēc savas debijas olimpiskajās spēlēs sacīja Strautmanis. "Varbūt nebiju līdz galam koncentrējies. Atbildība sajūta gribi vai negribi, bet liek par sevi manīt. It kā pēc sajūtām viss bija labi."

Labāko rezultātu 584 punkti sasniedza serbu sportists Damirs Mikecs, kurš Tokijas spēlēs šajā disciplīnā bija otrais.

"Mazās kļūdas diemžēl šoreiz iegāza," viņš teica. 

Viņš norādīja, ka startēt Pasaules kausa posmos ir vieglāk, jo nav tāda spiediena. 

"Tur neviens aiz muguras tev nestāv. Visi gan gaida no tevis rezultātu, jo zina, ka tu vari, bet tajā pašā laikā. Psiholoģiskais aspekts. Ik kā pēc sajūtām viss bija labi. Izgulējos labi, paēdu labi brokastis. Vienkārši kaut kur pazaudēju fokusu un nevarēju vairs savākties."

Pirmdien Strautmanis piedalīsies jaukto pāru sacensībās ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē tandēmā ar Agati Rašmani. 

"Tas būs svarīgs starts, bet tas vairs nebūs mans individuālais starts," norādīja Strautmanis. "Viss nebūs atkarīgs no manis. Mēs vēl ar Agati pārrunāsim lietas. Ņemot vērā viņas šā brīža situāciju, noteikti nespiedīšu viņai no sevis parādīt maksimumu."

Parīzes olimpiskās spēles risināsies līdz 11. augustam. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu