Pirmajā oficiālajā sacensību dienā Parīzes olimpiskajās spēlēs vajadzēja startēt trīs Latvijas sportistiem - šāvējiem Laurim Strautmanim, Agatei Rašmanei un vienai no pašmāju sporta spožākajām zvaigznēm tenisistei Aļonai Ostapenko. Viņa gan kortā lietus dēļ neizgāja.

Par visu pēc kārtas.

Šāvēji sacenšas Šatorū, kas no Parīzes dienvidu virzienā ir gandrīz 300 kilometru tālu, tāpēc nolēmu turp nedoties, bet mēroju ceļu uz "Roland Garros" tenisa centru. Jau vairākas dienas pirms tenisa turnīra sākuma sinoptiķi prognozēja tenisam nedraudzīgus laika apstākļus. Lija brīžiem visai spēcīgi un kļuva skaidrs, ka Ostapenko spēle ar kolumbieti Kamilu Osorio (WTA 84. vieta) laikā nesāksies.

Lai no savas dzīvesvietas Parīzes piepilsētā nonāktu "Roland Garros", braucu ar trim vilcieniem/metro. Ar trešo sanāca visātrāk, - tikai viena pietura. Metro pilns ar cilvēkiem, kuru mērķis ir tieši teniss. Pagāja teju 20 minūtes līdz tiku ārā no metro stacijas - cilvēku jūra, viens pie otra. Francijā tenisu mīl. Ne tikai Francijā, bet arī globālā mērogā.

Lietus pieņēmās spēkā un pamazām izmirkstu arī es...