Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Zēbolds: Viss smagi ieguldītais darbs ir atmaksājies

BMX frīstaila braucējs Ernests Zēbolds ir ļoti gandarīts pēc savas debijas olimpiskajās spēlēs. Viņš izspiedis no sevis maksimumu un turpinās smagi strādāt, lai nākotnē sasniegtu jaunas virsotnes.  

Par olimpisko čempionu "park" disciplīnā kļuva argentīnietis Hosē Torres-Hils ar pirmajā braucienā iekrātajiem 94,82 punktiem. Sudraba medaļu izcīnīja Lielbritānijas sportists Kīrens Railijs, kurš otrajā braucienā nopelnīja 93,91 punktu, bet par 0,15 punktiem mazāk bija bronzas medaļniekam francūzim Antonī Žanžanam.

Zēbolds finālā startēja kā pirmais un pirmajā braucienā veiksmīgi izpildīja savu programmu, iekrājot 86,04 punktus. No pārējiem astoņiem finālistiem Zēboldu pārspēja pieci, savukārt Žanžans, austrālietis Logans Mārtins un amerikānis Markuss Kristofers piedzīvoja kritienus.

Arī otrais brauciens ventspilniekam bija augstā līmenī un tajā viņa sniegums tika novērtēts ar 87,14 punktiem, kas deva astoto vietu. 

"Izpildīju visu, ko gribēju," pēc sacensībām sacīja Zēbolds. "Uzticējos sev, uztaisīju arī jaunu sacensību triku, tā ka ir ļoti liels prieks. Arī noslēdzošais triks izdevās - pirmo reizi sacensībās ar to nenokritu. Vienmēr finālos, to taisot, esmu nokritis. Beidzot tas sanāca, turklāt vēl Olimpiādē. Man ir liels prieks un, manuprāt, sanāca brīnišķīgs brauciens."

Viņš atzina, ka pirms sacensībām satraukumu nav jutis, izbaudījis savu startu tik daudzu skatītāju priekšā. 

"Trasē esmu es, manas domas un mans ritenis. Cenšos visu izdarīt, cik nu vien labi varu," norādīja ventspilnieks. "Ja esmu uztraucies, sasprindzis, tad aizlecu pārāk tālu, nevaru vairs tā uztaisīt trikus. Arī nogurstu. Šodien jutos tiešām brīnišķīgi."

Zēbolds pauda, ka otrajā braucienā pieļāvis pāris kļūdas, bet sakrāja 87,14, kas bija viņa mērķis.

"Gāju uz visu," viņš uzsvēra. "Viss smagi ieguldītais darbs ir atmaksājis, tas nācis atpakaļ. Tiešām gatavošanās šai sezonai man bijusi līdz šim grūtākā - emocionāli, mentāli. Visu laiku domāju, vai varu izsisties, vai man sanāks... Bet nevienu dienu nepadevos, darīju visu arī tad, kad nejutos labi. Devos uz priekšu." 

Ernests Zēbolds
Ernests Zēbolds Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas sportists pirmo reizi pagrieza gaisā riteni, ko līdz šim sacensībās nebija izdarījis.

"Tiešām uzticējos saviem spēkiem, spējām," teica Zēbolds. "Otrajā braucienā bija sajūta, ka nokritīšu, bet daudz nedomāju. Ja vakar sanāca, šodien arī jāsanāk. Un izdevās. Pat nevaru vārdos izteikt, cik daudz esmu sevī ieguldījis darbu. To droši vien var pateikt mana ģimene, draugi un draudzene. Lepojos ar sevi un gribu pateikt lielu paldies savai ģimenei, draudzenei, kas katru dienu mani atbalsta. Paldies arī manam trenerim."

Viņš norādīja, ka turpinās smagi strādāt, lai karjeras turpinājumā varēt sasnigt 90 un vairāk punktu. 

"Tie triki man nāks ārā. Esmu sities un cēlies. Vēl daudz kas būs, es neteikšu kas tieši, bet man vēl būs daudz triku. Es tos mācos. Būs arī medaļas un būs arī vairāk par 90 punktiem," izteicās Zēbolds. 

Viņam pašam vislabāk finālā patika sudraba medaļas ieguvēja Kīrena Railija sniegums. 

Zēbolds ceturtdien atbalstīs BMX riteņbraucēju Kristenu Krīgeru, ar kuru iepazinās tieši Parīzē. 

Zēbolds ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā.

Olimpisko spēļu debitants Zēbolds otrdien kvalifikācijā 12 sportistu konkurencē ar divu braucienu vidējo rezultātu 84,94 punkti finālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu