Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Zēbolda treneris: Par Ernesta sniegumu biju bezgala priecīgs un laimīgs

Aivars Šneiders
Aivars Šneiders Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

BMX frīstaila braucēja Ernesta Zēbolda treneris Aivars Šneiders ir ļoti apmierināts ar sava audzēkņa sniegumu Parīzes olimpiskajās spēlēs, norādot, ka nākotnē no viņa var gaidīt lielas lietas. 

Zēbolds trešdien izcīnīja astoto vietu Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila "park" disciplīnā.

Viņa treneris norādīja, ka pirms savas dzīves svarīgākā starta Zēbolds bijis mierīgs un sacensībām piegājis ar vēsu prātu. 

"Ernests ir nosvērts un mierīgs, viņš māk sakoncentrēties un perfekti paņemt no konkrētās situācijas vislabāko," par Zēboldu sacīja Šneiders. "Pirms sacensībām viņš nedaudz pameditē, izpilda tradicionālo iesildīšanos. Atnākot uz parku, ir tikai viņš, viņa ričuks un darbiņš. Viņš vienkārši brauc un izbauda. Dažreiz pats pabrīnos, kā viņam tik labi sanāk savākties."

Foto: Ernests Zēbolds olimpiskajās spēlēs Parīzē

Fināla otrais brauciens ventspilniekam bija augstā līmenī un tajā viņa sniegums tika novērtēts ar 87,14 punktiem. Pēc kvalifikācijas sacensībām tāds bija viņa mērķis, ko arī izdevās izpildīt. 

"Par viņa sniegumu biju bezgala priecīgs un laimīgs," norādīja Šneiders. 

Par olimpisko čempionu kļuva argentīnietis Hosē Torres-Hils ar pirmajā braucienā iekrātajiem 94,82 punktiem. Sudraba medaļu izcīnīja Lielbritānijas sportists Kīrens Railijs, kurš otrajā braucienā nopelnīja 93,91 punktu, bet par 0,15 punktiem mazāk bija bronzas medaļniekam francūzim Antonī Žanžanam.

"Ernests nemaz tik tālu no viņiem nav," teica Šneiders. "Tie braucēji, kas vāc 90 punktus, viņi visi braukā kopā. Mums Latvijā treniņu partneri ir divas galvas tiesas zemāk. Mēs mākam uztaisīt lielu, smuku, neatkārtojamu triku, bet sacensībās salikt visus trikus kopā... Jāspēj nokoncentrēties, savākties. Nedrīkst pieļaut kļūdas un tā ir tā lielākā māksla, kas viņam ir, bet jāpieliek klāt pāris triki, kurus viņš māk. Tos jūs vēl redzēsiet. Varu garantēt un tad arī būs tie 90 punkti."

Zēbolds ikdienā pārsvarā trenējas Liepājā. 

Šosezon Zēbolds vēl piedalīsies Eiropas čempionātā Šveicē, Pasaules kausa posmā Ķīnā un gadu noslēgs pasaules čempionātā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu