Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Rašmane: Galīgi bēdīga neesmu

Agate Rašmane
Agate Rašmane Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas šāvēja Agate Rašmane piektdien Šatorū ierindojās 26. vietā Parīzes olimpisko spēļu sacensībās 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli. Sacensību sākums viņai padevās teicami, bet turpinājumā pieļāva kļūdas, kas liedza pacīnīties par augstākām vietām. 

Kvalifikācijas pirmajā kārtā - šaušanā uz precizitāti - Rašmane uzrādīja 25. rezultātu.

Rašmane sacensības sāka cerīgi, pirmajā no trīs sērijām sašaujot 99 no maksimāli iespējamajiem 100 punktiem, bet nākamajās divās sērijās viņa tika pie 93 un 96 punktiem. Iekrātie 288 punkti deva 25. pozīciju 40 šāvēju konkurencē.

"Sākums bija ļoti skaists," sarunā ar LOK norādīja Rašmane. "Gribēju tāpat turpināt, bet sāku pārcensties. Parādījās mazās kļūdiņas - deviņnieki. Tas bija otrajā no trīs sērijām. Trešajā mēģināju nomierināties un tik ļoti nepārcensties, kas arī izdevās. Pirmo pusi noslēdzu ar 288 punktiem. Protams, ka gribējās nedaudz vairāk punktiņu, bet neesmu arī bēdīga. Rezultāts ir apmierinošs."

Dienas otrajā pusē kvalifikācijas sacensībās ātršaušanā Rašmane pievienoja vēl 288 punktus un ar 576 punktiem bija 26. pozīcijā.

"Otrajā kvalifikācijas daļā pēcpusdienā ātršaušanā pa īslaicīgi redzamo mērķi bija sērijas, kas smagāk ietekmēja rezultātu. Kļūdiņas sev redzēju, redzēju, ka ir tie bēdīgie šāvieni, arī astoņnieciņi. Summa tāda pati - 288 punkti, kas priekš silueta, protams, ir par maz. Gribējās vairāk, bet ir stabilitāte," pastāstīja Rašmane.

Finālsacensībām kvalificējās astoņu labāko rezultātu autores un šīs robežas sasniegšanai vajadzēja sašaut 585 punktus. Labāko rezultātu ar atkārtotu olimpisko rekordu - 592 punktiem - uzrādīja ungāriete Veronika Majore.

"Par 26. vietu galīgi bēdīga neesmu," teica Latvijas sportiste. "Darbs ir izdarīts, tas ir ieskaitīts. Pirmajā daļā nedaudz patraucēja satraukums, otrajā daļā pārcenšanās un pašas kļūdiņas, bet ir labi."

Parīzē Rašmane jau divreiz startēja, vispirms ieņemot 23. vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, bet pārī ar Lauri Strautmani šajā disciplīnā ierindojoties 16. vietā duetu sacensībās.

Olimpiskās spēles Parīzē turpināsies līdz 11. augustam. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu