Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ķīniete Džena Sjiņveņa izcīna savai valstij pirmo zelta medaļu olimpisko tenisa vienspēļu turnīru vēsturē

Foto: Reuters/ScanPix

Ķīniete Džena Sjiņveņa sestdien Parīzē kļuva par pirmo ķīniešu tenisisti, kura ir izcīnījusi olimpisko spēļu zelta medaļu vienspēlē.

21 gadu vecā Džena (WTA 7.) finālā ar 6-2, 6-3 pieveica horvātieti Donnu Vekiču (WTA 21.), Ķīnas izcīnot otro zelta medaļu tenisā. Pirmo sieviešu dubultspēlē 2004.gadā Atēnās izcīnīja Li Tina un Suņa Tiaņtiaņa.

"Nekas nevar aprakstīt manas emocijas. Katra spēle bija ļoti grūta, un es darīju visu, ko varēju, lai savai valstij iegūtu medaļu," sacīja Džena pēc uzvaras.

"Jūtu, ka mana valsts ar mani leposies, es lepojos ar sevi. Mana ģimene ir mājās, esmu pārliecināta, ka viņi kliedz pie televizora," teica uzvarētāja.

"Es vienkārši cīnījos katrā mačā. Par savu valsti es spēlēju ar īpašu enerģiju. Es nekad nepadodos," piebilda Džena.

Pirmajā setā ķīniete, servējot pretiniecei, uzvarēja otrajā un astotajā geimā, bet otrajā setā pretinieces otrajā un trešajā geimā apmainījās ar uzvarētiem pretinieču serves geimiem.

Par izšķirošo kļuva astotais geims, kurā ķīniete neizmantoja divas breikbumbas pēc kārtas, taču uzvarēja geimu ar ceturto breikbumbu.

Devītajā geimā olimpiskā čempione pretiniecei ļāva uzvarēt tikai vienā izspēlē.

Džena bija atspēlējusi mačbumbu trešās kārtas uzvarā pār amerikānieti Emmu Navarro un pēc tam uzvarēja četrkārtējo Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju pasaules ranga līderi Igu Švjonteku, pārtraucot viņas 25 spēļu uzvaru sēriju "Roland Garros".

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu