Latvijas sportisti dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs ir noslēguši. Lai arī tika gaidītas medaļas, šoreiz, tāpat kā pirms astoņiem gadiem Riodežaneiro, godalgu nav. Tāda ir šīsdienas Latvijas olimpiskā sporta realitāte. 

Parīzes spēlēs startēja 29 Latvijas sportisti 14 disciplīnās. Tas ir vismazākais sportistu skaists vasaras olimpiskajās spēlēs kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Pirms došanās uz Franciju Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš norādīja, ka konkrētus mērķus sportistiem neizvirzīs, cerot, ka katrs cīnīsies pēc labākās sirdsapziņas un parādīs savu vislabāko varējumu. 

Parīzē tika izdzīvota pilna emociju gamma un šajā sakarā visspilgtāk izpaudās Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Kārli Paulu Lasmani, Nauri Miezi, Franci Lāci un Zigmāru Raimo sastāvā. Grupas turnīrā Latvija spēlēja nevainojami, izcīnot septiņas uzvaras septiņās spēlēs, esot pārliecinoši labākā komanda turnīrā. Tomēr svarīgākajās spēlēs tika piedzīvotas neveiksmes - vispirms pusfinālā pret mājinieci Franciju (14:21) un pāris stundas vēlāk arī bronzas mačā pret Lietuvu (18:21).