Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Noskaties Austrālijas olimpietes sniegums breikdensā kļūst par interneta hitu

Reičela Gunna (pa kreisi).
Reičela Gunna (pa kreisi). Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas 36 gadus vecā olimpiete Reičela Gunna ar skatuves vārtu "Raygun" kļuvusi slavena par savu sniegumu breikdensā.

Lietuvas sportiste Dominika Baneviča jeb "Nicka" kļuva par vicečempioni breikdensā, bet vēsturē pirmo zelta medaļu šajā disciplīnā izcīnīja japāniete Ami Juasa jeb "Ami".

Ceļā uz finālu lietuviete uzveica arī "Raygun" ar rezultātu 2–0 (18:0). Austrālijas sportiste zaudēja visus trīs dueļus Parīzē, neizcīnot nevienu punktu. Viņas parādītais sniegums strauji kļuva par interneta hitu. Kāds sociālās vietnes "X" lietotājs "Raygun" sniegumu salīdzināja ar piecgadīgu bērnu, kurš vēlas vecākiem parādīt jaunas kustības.

Gunna ir lektore Austrālijas universitātē. Savam doktorātam viņa izmeklē tieši breikdensu un kultūru ap to Sidnejā. Pēc sacensībām Gunna atbildēja kritiķiem, sportisti citē "The Guardian".

"Visas manas kustības bija oriģinālas," skaidroja Gunna. "Radošums ir ārkārtīgi svarīgs man. Dažkārt tas sasniedz tiesnešus, dažkārt nē. Mans mērķis ir radīt mākslu. Es nekad nebūtu bijusi spējīga uzveikt pārējās meitenes dinamiskās un fiziski grūtās kustībās. Man vajadzēja darīt kaut ko citu."

Vēl 2018.gadā breikdenss debitēja Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, bet gadu vēlāk tika iekļauts Parīzes spēļu programmā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu