Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Švecova treneris Jefremenko: Pagaidām jauno disciplīnu vēl neesam trenējuši

Pāvels Švecovs
Pāvels Švecovs Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Modernās pieccīnas sportista Pāvela Švecova treneris Mihails Jefremenko ir apmierināts ar sava audzēkņa sasniegto Parīzes olimpiskajās spēlēs. 

Švecovs finālā sakrāja 1452 punktus un ierindojās 17. vietā 18 dalībnieku konkurencē. Par čempionu ar pasaules rekordu 1555 punktiem kļuva ēģiptietis Ahmeds Elgendi.

"Ar rezultātu esmu apmierināts," pēc fināla žurnālistiem sacīja Jefremenko. "Diemžēl finālā jāšanā nesanāca tik labi nostartēt. Neteikšu, ka nepaveicās. Jāšana nebija viegla, arī zirgs nebija vienkāršs. Līdz ar to emocionāli bija grūti atrast motivāciju, jo bija blīvi rezultāti. Kopumā jau ir labi."

Konkūrā Švecovs iekrāja 279 punktus, ieņemot 16. vietu 18 finālistu vidū. Seši sportisti trasi veica bez kļūdām un sakrāja pa 300 punktiem.

Paukošanas bonusa kārtā viņam neizdevās uzvarēt vienīgajā cīņā, saglabājot pusfinālā iegūtos 240 punktus un saglabājot trešo vietu šajā disciplīnā. Peldēšanā Švecovs 200 metrus brīvajā stilā veica divās minūtēs un 3,71 sekundē, sakrājot 303 punktus un ieņemot desmito vietu šajā disciplīnā. Pēc trim disciplīnām Švecovs ar 822 punktiem ieņēma astoto vietu. Skriešanas un šaušanas kombinācijā Švecovs atkāpās uz 17. vietu.

Mihails Jefremenko
Mihails Jefremenko Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

"Skatoties atpakaļ, cik grūts bija ceļš, lai kvalificētos un pēc tam startētu, kopumā esmu apmierināts, bet varējām nostartēt nedaudz labāk," norādīja treneris. "Pusfinālā Pāvels atdeva visu. Varbūt pusfinālā skriešanā varēja skriet kādas 10 sekundes ātrāk. Rezerves it kā ir, bet finālā viss bija pavisam savādāk."

Šādā formātā modernā pieccīņa risinās pēdējo reizi. Turpmāk jāšanu aizstās šķēršļu josla. Jefremenko pieņem, ka, lai to pilnībā apgūtu, nepieciešams būs aptuveni pusgads.

"Pagaidām jauno disciplīnu vēl neesam trenējuši," sacīja Jefremenko. 

Jefremenko arī norādīja, ka pagaidām runāt par viņa turpmāko sadarbību ar Švecovu ir pāragri. Atgriezīsies Latvijā un tad lems. 

Jefremenko pēc tautības ir ukrainis. Viņš šajās spēles sekojis līdz arī Ukrainas sportistu veikumam. "Atbraukt un startēt šādā situācijā - cepuri nost viņiem. Domāju, ka arī mēs pieccīņas sportistiem daudz palīdzējām. Darām visu, lai palīdzētu."

Olimpiskās spēles noslēgsies svētdien. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu