Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Olimpiskā čempione boksā iesniedz sūdzību par naidu tiešsaistē (1)

Alžīrijas boksere Imane Helifa
Alžīrijas boksere Imane Helifa Foto: SIPA/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu čempione boksā Imane Helifa iesniegusi sūdzību Francijas tiesā par apvainojumiem tiešsaistē, ko viņa saņēma pēc nepatiesām apsūdzībām, ziņo "AP News".

Alžīrijas boksere 2023. gadā testosterona līmeņa neatbilstības dēļ tika diskvalificēta no pasaules čempionāta. Tādējādi Helifas dalība Parīzē izraisīja pamatīgu sašutumu. Sociālajos tīklos viņa tiek plaši apsūdzēta par negodīgu piedalīšanos sieviešu konkurencē. Valda uzskats, ka Helifa ir vīrietis. Tomēr tam nav nekādu pierādījumu.

Viņas dalību stingri atbalstīja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). SOK prezidents Tomass Bahs iepriekš sacīja, ka "nav nekādu šaubu" par to, ka viņa ir sieviete.

10. augustā alžīriete kļuva par olimpisko spēļu čempioni svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, finālā pārspējot ķīnieti Janu Liu. Visi trīs tiesneši Helifai piešķīra uzvaru ar 30:27.

Bokseres jurists Nabils Boudi atklāja, ka dienu pirms fināla viņa iesniedza sūdzību Parīzes prokuratūras īpašajā nodaļā, kas cīnās pret naida runu tiešsaistē. Pret Helifu tika vērsta pastiprināta kiberuzmākšanās, uzskata viņas pārstāvis. Boudi to nosauca par "misogīnu, rasistu un seksistu kampaņu" pret bokseri.

Tagad tas ir prokuratūras darbs lemt, vai sākt izmeklēšanu. Francijas likums mēdz paredzēt izmeklētājiem nozīmēt vainīgos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu