Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Tonybet Virslīga" svinīgi atklāj "Jauno profesionāļu skolu" (439)

Foto: "Tonybet Virslīga"/Facebook

Pirmdien, 12. augustā, "VEF Kvartālā" ar svinīgu pasākumu tika atklāts "Tonybet Virslīga" jaunais projekts "Jauno profesionāļu skola" (JPS), kurā pirmajā sezonā kopumā piedalīsies 40 jaunieši no visas Latvijas. JPS mērķis ir piesaistīt aktīvus jauniešus vecumā no 16 gadiem darbam sporta sfērā, īpaši futbolā, dodot iespēju iepazīt un izmēģināt dažādu ar sporta norisi saistošo profesiju ikdienu, tādā veidā gūstot pieredzi, zināšanas un paverot jaunas perspektīvas savu nākotni saistīt sporta menedžmentā.

Projektā kopumā dalībnieki darbosies trīs darba grupās:

  • Komunikācija (sociālie tīkli, multimedija (foto/video), rakstu darbi (žurnālistika), grafikas dizains, mājaslapu attīstība un administrēšana));
  • Organizēšana (sporta pasākumu kā futbola spēļu rīkošana, dažādu projektu vadība);
  • Datu analītika (apkopošana, analīze).

Jauno profesionāļu skolas ikdiena notiks gan ar kopīgām darba sesijām Rīgas birojā un attālināti, gan patstāvīgiem uzdevumiem, ko varēs veikt arī no mājām. Dalībniekiem būs iespēja regulārās meistarklasēs un speciāli organizētās apmācībās smelties iedvesmu no jomas atzītiem profesionāļiem gan Latvijas, gan Eiropas mērogā, kā arī iespēja iepazīt kā Latvijas futbola virslīgas, tā vairāku klubu speciālistu darba ikdienu.

Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs: "Prieks par jauna projekta organizēšanu un sākumu. Iniciatīva par kuru izjutām lielu atsaucību. Pieteicās ļoti daudzi interesenti, kas parāda, ka ir liels pieprasījums pēc mūsu piedāvātajām programmām šajā projektā. Mūsu galvenā ideja ir dot iespēju talantīgiem jauniešiem parādīt kā funkcionē Virslīga. Sniegt jauniešiem zināšanas un praksi, palīdzēt spert pirmos karjeras soļus sporta industrijā, lai palielinātu viņu iespējas darba tirgū. Manuprāt, šī ir unikāla programma futbolā, kas līdz šim nav bijusi. Es uzskatu, ka starp šiem jauniešiem būs jaunas zvaigznes, kas mirdzēs nākotnē gan futbola, gan kopumā sporta industrijā."

Virslīgas jauno profesionāļu skola notiks no 5. augusta līdz pat novembrim, kad noslēgsies "Tonybet Virslīgas" šī gada čempionāts. Organizatori paredz, ka dalībniekiem sākot no septembra prioritāte būs mācības vidusskolā vai augstskolā, līdz ar to JPS programma būs elastīga un iespējami pielāgota mācībām un studijām kā prioritātei.

Jaunās profesionāļu skolas dalībnieks no komunikācijas darba grupas Haralds Zālītis: "Mani pirmie iespaidi par JPS ir ļoti pozitīvi. Manuprāt, ļoti laba programma perspektīviem jauniešiem, kas dzīvē grib sasniegt nospraustos mērķus un uzzināt futbola un sporta industrijas iekšieni. Es personīgi nebūtu domājis, ka šāda programma Latvijā būs. Ar nepacietību gaidu nākošās tikšanās reizes!"

Jaunās profesionāļu skolas dalībnieks no komunikācijas darba grupas Dāvis Draulis: "Es atnākot uz JPS, biju pozitīvi pārsteigts par interesentu skaitu katrā no programmām. Sastapu jauniešus, kas vēl mācas vidusskolā, kas studē augstskolā, gan arī tādus, kas jau absolvējuši augstskolu. No pirmās tikšanās reizes sapratu, ka šis projekts ir ar perspektīvu nākotni un ceru, ka pašam būs iespēja sevi pierādīt un iegūt jaunas zināšanas. Ceru, ka šis projekts palīdzēs man saprast, ko vēlos darīt nākotnē."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu