Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Vingrošanas skandāls: ASV negrasās padoties pēc CAS lēmuma

ASV vingrotāja Džordana Čailsa
ASV vingrotāja Džordana Čailsa Foto: Reuters/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) negrasās mainīt savu lēmumu, lai gan ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics") iesniegusi jaunus pierādījumus saistībā ar skandālu, kurā Džordanai Čailsai tika atņemta Parīzes olimpisko spēļu bronzas medaļa vingrošanā brīvajās kustībās, vēsta "Associated Press".

"USA Gymnastics" sola turpināt darīt visu iespējamo, lai Čailsa varētu paturēt bronzas medaļu savā īpašumā.

"Sporta arbitrāžas tiesa informēja "USA Gymnastics", ka noteikumi neļauj pārskatīt šķīrējtiesas lēmumu pat tad, ja tiek iesniegti jauni pierādījumi," paziņojumā vēsta ASV Vingrošanas federācija.

"Mēs esam ļoti vīlušies par šādu paziņojumu, taču turpināsim darīt visu iespējamo, lai pārsūdzētu šo lēmumu visās vietās, tostarp Šveices Federālajā tribunālā," norādīja "USA Gymnastics".

"Vēlamies nodrošināt Džordanai taisnīgu punktu skaitu, izcīnīto vietu un nopelnīto godalgu."

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas notikušajās Parīzes olimpisko spēļu sacensībās sākotnēji trešo vietu izcīnīja rumāniete Ana Barbosu. Tiesa, vēlāk Čailsas rezultāts tika labots no 13,666 uz 13,766 punktiem, tādējādi ASV sportiste pakāpās no piektās uz trešo vietu, savukārt Barbosu zaudēja godalgu.

Rumānijas sportiste ar pārstāvjiem vērsās CAS, kas konstatēja, ka Čailsas rezultāts tika apstrīdēts vēlāk kā par noteikumus norādīto vienu minūti (60 sekundes).

"USA Gymnastics" iesniedza CAS pierādījumus, kuros redzams, kā trenere Sesīlija Landi pieprasījumu pārskatīt rezultātu iesniedza 47 sekundes pēc rezultātu publicēšanas.

CAS apgalvo, ka Čailsas trenere pieprasījumu pārskatīt rezultātus iesniedza četras sekundes par vēlu.

Par olimpisko čempioni brīvajās kustībās kļuva Brazīlijas vingrotāja Rebeka Andradi (14,166), bet sudrabu izcīnīja amerikāniete Simona Bailsa, kura uzvarētājai zaudēja par 0,033 punktiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu